U emisiji uživo skinula nos i zapanjila sve (uznemirujući video)

Žena kojoj je dijagnostifikovana autoimuna bolest zbog koje je tkivo nosa počelo da joj propada, u emisiji uživo otkrila je kako sada na licu ima protetički nos koji je pričvršćen magnetima.

Hrabra Džejni Hardman (48) iz britanskog Rediča ostavila je gledaoce emisije ‘This morning’ u šoku pošto je protetički nos uklonila bez prethodnog upozorenja.

Autoimuna bolest pod nazivom Wegenerova granulomatoza dijagnostifikovana joj je posle nezgode koju je doživela 2012. kada se sudarila sa svojim psom. Pri tom joj je nos natekao, počeo da krvari, a kasnije je izgubila i čulo mirisa. Lekari su se šest meseci borili da pronađu uzrok problema.

Inače, Wegener granulomatoza može biti fatalna ukoliko se ne leči, pa je Hardmanova morala da se podvrgne hemoterapiji. Voditeljima emisije priznala je da je njen nos u jednom trenutku toliko propao da je hodala pognute glave kako ljudi ne bi zurili.

Posle dve godine od početka tretmana hemoterapijom, 2014. godine, doktori su joj rekli da je najbolje rešenje da se nos ukloni.

Opisala je taj dan kao najgori u životu, ali je dodala da su svi strahovi nestali kada je videla prilično realističnu protezu. Sada u svojoj kolekciji ima nekoliko boja nosa – koje nosi u zavisnosti od godišnjeg doba, na primer leti kada pocrni.

Džejni priznaje da voli svoj protetički nos i da joj je draži od pravog koji je, po njenim rečima, bio ‘prilično velik’. Dodaje da nos skida svake noći pre spavanja i da je jednom prilikom spao kada je kinula te ga zato sada uvek pridržava kada kija. Takođe, priznaje da noću nosi flaster preko rupe jer joj je jeziva pomisao da bi se neki pauk ili buba mogla uvući unutra. Svakog jutra dok pere zube, ispire i nos.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bolestnos
Komentari (0)
Dodaj komentar