Udajete se – a sestra postaje problematična (2)

Došlo je vreme kada se udajete, vreme velike radosti za vas – a vaša sestra je baš tada našla da postane na neki način problematična. Partner vam tu može biti podrška, ali celu stvar ćete sa sestrom ipak rešavati vi, u zavisnosti od toga koji je tačno problem.
2. Nezainteresovana. Isprobavate venčanicu, vaša majka guguće, prijateljica vam se divi, a sestra… Sestra s nekim priča mobilnim. To vas zaboli, jako. Zar baš sada? A nije da je vaša sestra i inače potpuno nezainteresovana za ono što se u vašem životu dešava, postala je takva kad su krenule pripreme za venčanje. I vi sad ne znate šta da učinite, mada već vidite sebe kako se jadate svom dragom (koji, opet, može samo da vas teši, što će valjda i da učini).
Kada ljudi naglo zahladne prema nekome, najčešće se radi o tome da su povređeni, pa se povlače. Zato ništa neće vredeti ako oštro napadnete sestru – samo će se povući još više, i verovatno vam dati nekakav izgovor (recimo, morala je da se javi, posao je u pitanju) u koji nećete poverovati, ali ćete morati da ga prihvatite. Umesto optužbi, efikasnije je da joj tačno, bez digresija i bez optužbi, opišete situaciju u kojoj vas je povredila i kažete joj kako ste se osećale. U većini slučajeva, ako vi spustite gard i ne napadate, reći će vam u čemu je problem (ipak ste sestre i navikle da se poveravate jedna drugoj) – recimo, otac se mnogo više angažuje oko vašeg venčanja nego što se angažovao oko njenog. Možda vam ne uspe iz prve, ali bi posle nekoliko nežnih pokušaja trebalo da uspe, i tada će shvatiti kako njeno ponašanje utiče na vas (a niste joj vi ništa skrivile), pa će se potruditi da vas više ne povređuje.
3. "Šefica". Ovo je najčešće slučaj kada se radi o starijoj sestri. Od kada znate za sebe, govorila vam je šta da radite, nameštala vam kragnu da pravilno stoji, ponašala se kao pravi mali šef. Odrasle ste, više ne živite zajedno, takvo ponašanje je prestalo… I ponovo počelo, sad kad treba da se udate. To može da vas nervira, ali vaša sestra najverovatnije nema nikakvu lošu nameru. Još kao mala je navikla da vodi računa o vama, i sada kad se zbog venčanja ponovo viđate češće nego inače, i u želji da sve bude kako treba, vraća se starim navikama brige i trčkaranja oko mlađe sestre.
Sutra pročitajte šta s takvom sestrom, a šta ako je vaša sestra naglo počela da se ponaša zlobno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

sestraudajazivot
Komentari (0)
Dodaj komentar