Ukrao robu vrednu 4.000 dinara, preti mu 12 godina zatvora

Muškarcu iz Sjedinjenih Američkih Država preti 12 godina zatvora zbog krađe u iznosu od 40 dolara (4.000 dinara). Kurtis Lason došao je 26. decembra 2016. u prodavnicu „Walmart“ u saveznoj državi Tenesi. Imao je račun u vrednosti od 39,57 dolara od prethodne kupovine tog meseca.

U korpu je potrpao iste proizvode koje je kupio pre – deterdžent za pranje posuđa, pastu za zube i ženske farmerice. Vratio ih je na kasi, pokazavši račun i natrag dobio tih 39,57 dolara. U prevodu, pokušao je da prevari prodavnicu pri povraćaju robe, pretvarajući se da vraća proizvode koje zapravo nije ni kupio, piše “The Guardian“.

Ušavši u trgovinu praznih ruku, Lason je bio sumnjiv menadžeru koji je sve posmatrao na sigurnosnim kamerama. Naravno, ulovio ga je u krađi i prijavio, a Lason je sve priznao.

Odmah je uhapšen i strpan u zatvor uz kauciju od 2.500 dolara, a zbog krađe mu preti čak 12 godina zatvora. Lason je već odranije poznat policiji zbog saobraćajnih prekršaja, konsumiranja opijata i krađa, prenosi Index.hr.

U Tenesiju, kao i u mnogim saveznim državama, krađa ispod 1.000 dolara karakteriše se kao prekršaj, ali poslednjih godina okružno tužilaštvo progoni provalnike poput Lasona pod statutom definisanim kao „protivpravni i svestan ulazak u zgradu bez pristanka vlasnika i uz izvršenje krađe“.

Zanimljivo, Lason je pre četiri godine uhapšen zbog krađe grudnjaka iz druge „Walmartove“ prodavnice i već mu je tada zabranjen pristup svim poslovnicama „Walmerta“, što znači da zbog toga on uopšte nije smeo da uđe ni u jednu njihovu prodavnicu.

Lason još uvek čeka saslušanje i presudu. Predstavnik kancelarije okružnog tužilaštva u Knoksu naglasio je da se optuženi suočava s maksimalnom kaznom od čak 12 godina zatvora.

U međuvremenu, kaucija mu je povećana na 5.000 dolara. Lasonovi advokati uputili su žalbu koja je odbijena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kradjazatvor
Komentari (0)
Dodaj komentar