Umrla na 40 minuta: „Da se zna šta sam doživela“

Iskustvo kliničke smrti zna da promeni ličnost iz korena. Takvo iskustvo imala je i Kirsti Bortoft, 49, koja je umrla na skoro sat vremena – ali je vraćena u život i sada deli svoje „magično“ iskustvo. Kirsti je muž pronašao kako leži u dnevnoj sobi 29. januara 2021, sa otvorenim očima, ali „beživotnim“ telom. Uplašio se za njen život i ubrzo je prebačena u bolnicu.

Majka troje dece je prestala da diše i lekari su pokušali da je spasu – ali joj je dato manje od 6 odsto šanse da preživi. Pretrpela je još jedan srčani udar i zbog bezbednosti je stavljena u medicinski indukovanu komu.

“U noći kada sam bila u hitnoj pomoći, tim lekara me je stalno gubio i odlučili su da me stave u komu da stabilizuju moje srce“, ispričala je. Njenoj porodici je rečeno da „očekuje najgore“, međutim, Kirsti kaže da joj se, dok je bila u nesvesti, dogodilo nešto „magično“ i ubrzo se vratila u život

“Sve se menja kada dobiješ drugu šansu za život, i znam da ne treba da se plašim da ću ponovo umreti”, tvrdi Kirsti.

Prema njenim rečima, dok je bila u bolnici niko osim njene uže porodice nije znao šta se dešava, ali je njena prijateljica vidovnjakinja kontaktirala njenu sestru.

“Rekla je da je moj duh u njenoj sobi i da sam je zamolila da napiše pisma za moje dečake i tatu”, rekla je Kirsti.

“Moja sestra joj je rekla da sam u bolnici i da se borim za život, u tom trenutku sam tamo bila već više od dva sata. Rekla sam (mojoj prijateljici) da mi se telo lomi i da mislim da ne mogu da se vratim u njega, ali ona je bila čvrsta i rekla mi da se vratim. U međuvremenu, u bolnici, mojoj porodici je rečeno da se pripreme za kraj.”

Njen muž Stju je želeo svu moguću pomoć, pa je kontaktirao grupe za meditaciju, u kojima je Kirsti bila aktivna.

“Ljudi širom sveta su se uključivali da se mole i meditiraju, čak sam imala reiki majstora koji je satima radio na tome da me vrati u telo. Njegova vera i sposobnost nisu posustali ni kada su mu rekli da prognoza i dalje nije bila dobra, bio je uveren da se vraćam”, ispričala je ona. Doktori su odlučili da isključe aparate i puste njeno telo da se vrati iz kome, iako nisu bili sigurni da li će doći do oštećenja mozga.

“Probudila sam se i odmah tražila muža nakon čega sam počela da plačem. Nikada nisu shvatili kako se to dogodilo i ubrzo sam postala medicinski fenomen. Postoji samo još jedan slučaj poput mog u kojem je osoba preživela.”

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

iskustvokomasmrt
Komentari (0)
Dodaj komentar