Umrla u strašnim mukama: Majku nije pomerila iz stolice godinu dana

Britanka Linda Far (68) proglašena je krivom i osuđena na 20 meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog zanemarivanja vlastite bolesne majke koja je u teškom zdravstvenom stanju preminula u kući u kojoj su živele. Pronađena je mrtva u sedećem položaju u stolici iz koje je ćerka, koja je priznala zločin, nije pomerila više od godinu dana.

Dorin Šaflbotam je umrla 6. septembra 2016. godine, pošto joj se zdravstveno stanje drastično pogoršalo. Imala je brojne zdravstvene tegobe – plućnu emboliju, trombozu dubokih vana kao i akutni bakterijski meningitis. Policija je Lindu uhapsila tri dana posle majčine smrti, a obdukcijom je utvrđeno da se starica sa stolice nije pomerila između osam i 12 meseci.

Njihovi susedi su izjavili da nisu ni znali da u kući u Stroke-on-Trentu žive dve žene. Posle smrti 86-godišnjakinje, oko kuće u kojoj su majka i ćerka živele desetak godina, su se, po njihovim rečima, pojavili rojevi muva. Dodali su i da ćerka nikad sa komšijama nije razgovarala niti su ikad videli da se druži sa bilo kim, i da su je viđali tek povremeno, kako odlazi u kupovinu.

Posle donošenja presude, meštani mirnog engleskog sela reagovali su burno na društvenim mrežama, komnetarišući da je kazna preblaga.

– Postoji li uopšte pravda na ovom svetu? Ubila je svoju majku i užasavajuće je to što će se izvući! Ja bih učinila sve da ponovno uz sebe imam svoju majku – izjavila je jedna meštanka, a prenosi Dejli Mejl.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cerkasmrtstarica
Komentari (0)
Dodaj komentar