Upozorenje majke: Moja beba je umrla posle osam dana zbog nečega što svi radimo

Aliza Rouz je bila sasvim zdrava beba, međutim preminula je kada je imala samo osam dana. Umrla je od neonatalnog herpesa uzrokovanog virusom HSV1 koji je dobila zbog poljupca

Gepostet von Aliza’s Story am Samstag, 20. Oktober 2018

Njena majka, 19-godišnja Ebigejl iz Oaklanda u američkoj saveznoj državi Marilend, sada želi da podigne svest javnosti o opasnostima koje nosi ovaj virus i upozoriti druge roditelje da ne ponavljaju njene greške, kojih, kako priznaje, nije bila ni svesna.

Gepostet von Aliza’s Story am Freitag, 19. Oktober 2018

Majka tvrdi da je njena ćerkica prvih 36 sati života bila zdrava devojčica nakon čega je postala letargična, dobila je temperaturu i izgubila apetit, piše Miror.

Ubrzo je završila na aparatima koji su je nekoliko dana održavali na životu, međutim osmog dana od rođenja devojčica je preminula. Lekari su majci objasnili da je Aliza dobila virus nakon što je neko zaražen poljubio ili dirao neopranim rukama.

Skrhana bolom, mlada majka sada želi da upozori sve roditelj i na Fejsbuku je pokrenula akciju ‘Peri ruke, ne ljubi bebu’ koju je za sada podržalo oko pola miliona ljudi.

– Nadam se da njena priča može podići svest kod roditelja da ne ljube bebe i da redovno peru ruke. Nemojte mislite da se tako nešto vama ne može dogoditi. Grozno je. Želim samo da ljudi postanu svesni da je to velika pretnja deci – rekla je ona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bebaherpessmrt
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Pa nas narod nije dzabe nalagao da se bebi ne ide u posetu 40 dana i da se isto toliko ne iznosi iz kuce ako bas ne mora.