Veliki povratak bisera u proleće: Evo kako da ih nosite i uklapate sa garderobom na različite načine

Ikone poput Audrey Hepburn ovekovečile su bisere kako na ekranu tako i van njega, a stil je nastavio da osvaja i poznate ličnosti i nas, obične smrtnice. U stvari, priprema se veliki povratak bisera na proleće 2023.

Ako povezujete bisere isključivo sa retro ili klasičnim stilom, razmislite ponovo. Ne samo da su tradicionalni biserni komadi dovoljno raznovrsni da se uklope u modernu garderobu, već postoje i brojni savremeni stilovi i inovacije koje upravo osvajaju tržište nakita.

Kupovina bisera

Stil je često stvar ličnog ukusa, ali postoji nekoliko osnovnih uputstava koje treba zapamtiti kada kupujete bisere – posebno ako to nikada ranije niste radili.

Uvek je bolje da kupite prirodne bisere, jer ako ih često nosite i pravilno održavate oni će decenijama izgledati dobro kao i onog dana kada su napustili prodavnicu!

A u pogledu dizajna? Ovo već zavisi od vaših ličnih preferencija.

Ako ste tek počeli da kupujete nakit i još uvek niste sigurni, ili ako dobijate poklon i želite da igrate na sigurno, onda birajte minimalistički nakit.  To nikada ne može poći naopako, a vi ćete ga i dalje voleti deceniju kasnije.

Stilizovanje bisera

Biseri su dovoljno raznovrsni da se mogu nositi sa bilo kojim stilom, od svakodnevnog kancelarijskog izgleda do party varijante. Ogrlica od okruglih bisera od osam milimetara može dobro da ide uz sportsku odeću ili ležerne farmerke i majicu, jednostavna je i prelepa.

A za raskošan izgled?

Tri ili četiri niti od bisera veličine sedam milimetara – možda u postepenim dužinama, a možda čak i sa  kopčom optočenom kamenčićima– ići će uz svaki formalni izgled, od večernje haljine do suknje i košulje. Ako ne volite ogrlice, otmena odeća izgleda odlično u kombinaciji sa parom bisernih minđuša.

Oblik bisera

Ako ste ikada kupovali bisere, verovatno ste primetili da se razlikuju po veličini i obliku. Dok su neke perle savršeno okrugle, druge su neravne i eliptičnijeg oblika.

Postoje dve osnovne kategorije oblika u koje spadaju svi biseri: tradicionalni i barokni. Tradicionalni biseri su okrugli, dok su barokni biseri, u suštini, bilo koji drugi oblik. Tradicionalni biseri su vredniji.

Biseri u boji

Ako više za živopisni, dugin nakit, još uvek možete da se prepustite trendu bisera. U stvari, šareni biseri su među najpopularnijim komadima bisera. Šareni biseri savršeni za svakodnevne i vikend izglede, piše marieclaire.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

biserilepotamodanakitzenezivot
Komentari (0)
Dodaj komentar