,,Više nemam perut, a kosa mi je zdrava i bujna”: Godinama pere kosu sa ovim i rezultat je genijalan

U apotekama postoji bezbroj proizvoda koji pomažu našoj koži i kosi da izgledaju sjajno, ali mnogi ipak tvrde da su prirodna sredstva bolja.

Upravo se time vodi i Kelsi Girouks (27), koja na svom TikTok profilu promoviše zdrav način ishrane i život bez hemijskim sredstava.

Prema njenim rečima, ona već nekoliko godina kosu pere mešavinom jabukovog sirćeta i vode.

Kako kaže, u početku je kosu prala sodom bikarbonom i jabukovim sirćetom, ali joj to nije odgovaralo. Na kraju, Kelsi je otkrila mešavinu vode i jabukovog sirćeta i tvrdi da joj je ona pomogla da se reši peruti.

,,Razmišljala sam što bih mogla da uradim jer sam već prala kosu jednom sedmično, što je puno ređe od norme. Onda sam odlučila da napravim mešavinu od jedne šoljice jabukovog sirćeta i jedne šoljice vode. To prospem na teme glave, trljam i onda isperem. Nemojte da se bojite, kada se kosa osuši, sirće se ne oseća“, naglašava ona.

Kelsi takođe tvrdi da ovakav način pranja kose ne uklanja prirodna ulja.

,,Kosa mi je sada stvarno zdrava, bujna i gusta, a proizvodnja ulja je normalnija. Još jedna pogodnost je ta što je sirće mnogo jeftinije od klasičnog šampona“, zaključuje ona, a prenosi Ona.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kosalepotanegaperutpranje
Komentari (0)
Dodaj komentar