Za bolje varenje i bolji rad creva: Evo koji začin treba da stavite u svako jelo, čudo je protiv nadimanja i gasova

Nadimanje stomaka može biti neprijatno,bolno i izaziva gasove, a evo kako da se rešite ovog stanja na prirodan način bez lekova, piše Lepa & srećna.

Stomak se najčešće nadima zbog hrane koja se teško vari, ali može biti znak i da se u telu razvija bolest, poput enekih vidova karcinoma. Ako često osećate nadimanje stomaka, treba da uradite određene analize kako bi se otkrio uzrok, a mnogi stručnjaci za lečenje ove tegobe preporučuju biljku koju skoro svako ima u kuhinji.

Reč je o peršunu koji je diuretik, antiseptik i reguliše upale, a vekovima je poznat kao vrlo lekovita biljka u narodnoj medicini.

Foto: AllNikArt/pixabay.com

Peršun ima karminativna svojstva, kao i bosiljak, morač i kamilica, što ga čini moćnim prirodnim lekom koji  rešava problem nadimanja i gasova. Možete skuvati čaj od peršuna, piti vodu u kojoj je stajao ili ga stavljati u jela kako bi pomogao u regulisanju metabolizma i radu creva. Takođe, peršun sadrži folne kiseline, antioksidante (flavonidi), zdrava jedinjenja (miristicin i apiol) i vitamine K, C i A, pa je odličan prirodni lek za ceo organizam.

Mnogi stručnjaci preporučuju i đumbir u borbi protiv nadimanja stomaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gasoviishrananadimanjezačinzdravlježivot
Komentari (0)
Dodaj komentar