Zelene oči su retke, a oni koji ih imaju – posebni su

Osobe sa zelenim očima su posebne po mnogo čemu, a to su potvrdili i stručnjaci. Oni smatraju da su osobe s ovom bojom očiju veoma ranjive, verne u prijateljstvu i ljubavi, poštene i uvek održe obećanje.

Harizmatične su i izgledaju mlađe. Zelena boja očiju mijenja se u zavisnosti od raspoloženja, vremena, ali i odeće koju takve osobe nose.

U jednoj internet-anketi više od 20 posto ispitanika je reklo da su osobe sa zelenim očima najprivlačnije, 16,9 procenata je dalo prednost onima sa svetloplavim očima, 16 posto očima boje lešnika, a 15,2 posto je glasalo za tamnoplave.

Samo dva posto svetske populacije ima zelene oči, od toga više žena nego muškaraca, a najviše ih živi u Evropi. Možda su ove osobe najprivlačnije i najlepše, ali one nose i određeni zdravstveni rizik.

Plave i zelene oči sadrže manje pigmenta koji štiti od ultraljubičastog svetla pa takvi ljudi imaju veći rizik od pojave melanoma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

boja ocijuoči
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Imam zelene oči. Verujte, ništa posebno…

  • FILIP

    Devojka koja ima oci zelene boje,poput smaragda,moze slobodno reci,da joj je priroda podarila nesto najlepse sto u prirodi zaista postoji. Mislim da muskarac koji je imao tu srecu,da upozna devojku sa takvim prelepim ocima,zaista ima sve uslove ,da mu ona postane jedina zena za sva vremena.!

  • Boki

    Zelene oci i crna kosa……

  • Anonimni

    Teorijski bih rekla da volim tamne oci ,ali zelene koje nisam videla vise od tri para ociju su zaista jedinstvene.Imaju one svetlo smedje na zelenu nijansu koje sam vidjala ali zelene su unikat.