Želite da ste bogati kao Bil Gejts? Onda svako veče PERITE SUDOVE, evo i zašto

Najveći bogataši među biznismenima na planeti ni pod tačkom razno se ne odriču nekih kućnih rutina, poput običnih „smrtnika“.

Džef Bezos i Bil Gejts tako tvrde da im je obavljanje kućnih poslova poput pranja sudova svake večeri od suštinske važnosti za obavljanje poslovnih aktivnosti narednog dana.

„Perem sudove svako veče. Prilično sam ubeđen da je to najseksipilnija stvar koju radim“, našalio se Bezos čije se bogatstvo trenutno procenjuje na 97.5 milijardi dolara.

Gejts, koji trenutno važi za drugog najbogatijeg čoveka na svetu, ne samo da obavlja ovu aktivnost svako veče, već uživa u njoj.

Na pitanje „Šta je to u čemu uživate, a što niko ne bi očekivao od vas?“, odgovorio je:

„Perem sudove svako veče. Drugi ljudi volontiraju, ali ja volim to da radim“, prenosi B92.

Dok ovi biznismeni imaju svoje sopstvene razloge za ove aktivnosti, naučnici navode da bi uopšteno mogao da postoji dobar razlog za to – nekoliko nezavisnih studija pokazalo je da pranje sudova smanjuje stres i poboljšava kreativnost.

Istraživači sa Univerziteta u Floridi otkrili su da topla voda i miris deterdženta imaju stimulativno dejstvo na mozak, poboljšavajući koncentraciju i insipiraciju, dok je druga studija Univerziteta u Kaliforniji pokazala da obavljanje svakodnevnih, „dosadnih“ poslova dozvoljava mislima da odlutaju i omogućavaju mozgu da se upusti u rešavanje problema na kreativan način.

Razmislite samo o tome: Gde dobijate svoje najbolje ideje? Da li za radnim stolom, ili pod tušem?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Bil Gejtspranje sudovasudovi
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Posle prve bracne noci bili kaze: sada znam zasto su zene bolje od kompjutera. Zenka pored njega kaze: sada znam zasto ti se firma zove mikro soft.

  • sasa

    pa ja zivim bolje od njijh, ne perem sudove.