Žena koja ne voli muža ponaša se upravo ovako, najčešće

Veoma puno ima nesrećnih muževa koji imaju raznih problema sa suprugama. Ali usprkos raznolikosti bračnih problema koji se mogu pojaviti, postoje neke pritužbe koje su raširene i uobičajene.

A ako niste oprezni, jedan ili više ovih kamena spoticanja u vezi mogli bi dovesti do nepremostivih prepreka bračnoj sreći.

S druge strane, dobra vest je da postoje načini da shvatite i prevladate potencijalne probleme pre nego prouzrokuju trajnu štetu.

Ovo je osam najčešćih pritužbi koje nesretni muževi upućuju svojim ženama:

1. Uvek deluje mrzovoljno
Kada razgovara sa suprugom, ton njenog glasa je pun negativnosti, prizira i kritike. Ako on pokuša da izrazi zabrinutost ili pritužbu u vezi s brakom, ona ustaje u besnu odbranu i baca krivicu natrag na njega umjesto da ga sasluša.

2. Stalno zanoveta i upravlja
Kad muž ima slobodan trenutak, ona ‘nasrne’ na njega i naredi mu da nešto popravi po kući. Ako izađe s prijateljima, ona mu bez prestanka šalje poruke s pitanjem kada će se vratiti.

3. ‘Zabranjuje’ njegovo nabacivanje
Ako joj koketno namigne, ona će zakolutati očima. Ako posegne za njom u krevetu, ona će mu okrenuti leđa. Ako se u tim retkim prilikama i prepusti i poseksa, uglavnom leži i bulji u strop, čekajući da sve bude gotovo.

4. Prestaje da brine o sebi
Bilo da je prestala sa vežbom ili se prepustila i izgubila energiju i entuzijazam za život, žena koja se oseća neprivlačno često se povlači, emocionalno i fizički, iz svog braka.

5. Biti ‘mama’ joj je glavna osobina ličnosti
Više se ponaša kao ‘mama’ u svim situacijama, pa i na romantičnoj večeri s mužem. Samo imajte na umu da brak koji je zasnovan na njenom ponašanju prema partneru kao prema detetu često se uopšte ne oseća kao brak, to je ‘vrtić’.

6. Ona je alfa roditelj
Kao vođa roditeljskog čopora, ona odmah ‘loše’ reaguje na muža svaki put kad pokuša biti tata ili roditelj svojoj deci na način na koji smatra prikladnim. Kao rezultat toga, ona lišava decu očeve brige i stege te zabija klin između sebe i muža.

7. Nije zahvalna
Bez obzira na to je li suprug napravio velike prekovremene sate na poslu ili je proveo celi dugi vikend gradeći dvorišnu terasu koju ona želi, ona njegove napore uzima zdravo za gotovo i ne uspeva pokazati zahvalnost za bilo što što on učini za nju ili porodicu.

8. Ona nema svoje interese
Ona nema nikakvih interesa ni hobija izvan braka ili doma. To je čini ‘predvidljivom’ i ‘dosadnim’ društvom koje retko kad ima nešto zanimljivo da razgovora.

Pažljivo razmislite o odgovorima na ova četiri pitanja:

  1. Kako možete uneti više pozitivnosti i romantike u svoj brak?
  2. Kako možete učiniti da se muž oseća cenjenijim i poželjnijim?
  3. Kako ga možete izgraditi kao kompetentnog roditelja punog ljubavi?
  4. Kako ga možeš usrećiti?

Verovali ili ne, rad na usrećivanju supruga najsigurniji je način da ga motivišete da i on usreći vas. Ponašanje puno ljubavi i uvažavanja privlači identično ponašanje i druge strane – puno ljubavi i uvažavanja. Pozitivnost i entuzijazam privlače – pozitivnost i entuzijazam. Zabava i ljubav privlače – zabavu i ljubav,  piše YourTango.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brakmuževisupruga
Komentari (23)
Dodaj komentar
  • Maca

    Ljubav je u mladosti to se vidi iz aviona ako je uspijes sacuvati obostrano dobro je ako ne onda trpljenje obostrano pa ko izdrzi..

  • Anonimni

    Ne vole i muskarci i zene. Obe strane znaju biti despoti u partnerskom odnosu. Zive u nesrecnim brakovima, zato sto pre svega imaju lose misljenje o sebi. Izgovori su im deca, a u stvari ostaju zbog love ( narocito zene .) Ja sam bila u braku, imam dve odrasle cerke, ali sam se razvela jos kad su bile jako male. Deca pripala meni, a otac je mogao da ih vidi i provodi vreme koliko hoce. Ali na zalost nije im povetio ni 5′ svog zivota. Sve dok se nije razboleo. Tad se setio da ima divne cerke. Jesu divne, jer ga se nikad nisu odrekle do kraja njegovog zivota. Otisao je mlad. Zato savet i muskarcima i zenama isti savet: Ako ste prestali da volite, dignute glave, pravo u oci, iskreno recite sve cime ste nezadovoljni ili ste u medjuvremenu zvoleli drugu osobu (to je ljudski ) i zatrazite sporazumni razvod. Iskoracite iz loseg odnosa, ali budite dobri i savesni roditelji. JEDAN ZIVOT IMATE. NEMOJTE DA ON PRODJE PORED VAS.

  • Anonimni

    Muž je glava kuće a žena stub.

  • Bojan

    Zato i ne treba da se udajete. Htele ste brak izvolite. Htele ste decu samo napred. Ne kukajte kada se obaveze nagomilaju. Mamine princeze nisu navikle na rad i sad teško. Pa kako da ne. Radite vi ceo dan nema problema. Idite u inostranstvo nikakav problem. Zaradite za kuću, stan decu ,hranu, račune …. Borite se sa svima i umesto podrške kući dobijete s’vrata gde si do sada ..Žene su postale bar meni nešto nedokučivo. Ne treba mi sluškinja treba mi partner. Na žalost nema toga. Zato razvod i svako na svoju stranu

    • Mile

      Moja žena ispunjava gotovo sve tačke. Živi sa mnom,ja je izdržavam,ne radi sedam godina. U inostranstvu smo,neće da uči lokalni jezik a engleski slabo zna tako da sve bitnije moram ja da uradim i pored drugih obaveza. Imamo sušilicu veša,perilicu suđa, plaćam ženu na 3 sedmice da čisti, pomažem joj oko kućnih poslova, sam perem i peglam svoj veš,ona jedino što za mene uradi je da nam svima (i deci) napravi ručak i to je bukvalno sve. Deca idu u obdanište od 2.5 god, sada su svaki dan tamo od 8 do 3. Ja radim kao konj i zarađujem za troje a ona npr zadnjih mesec i po dana svaki dan gleda po 5 sati serije. Najgore je što se meša u moj odnos sa decom,određuje šta smem da im kažem, poništava moje odluke, kritikuje me pred decom, radi sve da deca postanu narcisoidna. Ne voli moju familiju. Deca su ove godine,prvi put sa 4 god, puštena da spavaju sa mnom kod mojih roditelja. Kada bih pokrenuo razvod sud bi decu njoj prepustio a meni odredio veliku alimentaciju da plaćam i njoj izdržavanje jer nije radila. Irena ovde u komentarima kaže slabi muškarci. To može da kaže neko ko nema iskustva sa vezama i sa psihopatologijom.

      • Anonimni

        Sve ti verujem i baš kao što kažeš ispunjava sve tačke tj.ne voli te.Tesko ti je nemaš izlaz a ona koristi što je zakon na njenoj strani znam jer i ja živim u inostranstvu i moj sin je imao takve probleme …Moj savet ti je nadju joj posao bilo kakav ili promeni taktiku nemoj sve ti da radiš.

      • Kockica

        Kako kaze ona pesma Try walking in my shoes. Probaj da hodas u mojim cipelama. To vazi I za jedne I za druge. Meni je tesko, ali kako je njemu? Tu pocinje promena.

    • Anonimni

      Obostrano se trazi zrtva,brak nije romantika.Zena ako je domaćica je malte ne sluga,ali ne sluskinja u kuci i sluzi muskarcu,porodici.Ima24sata obaveza oko porodice.Muz olako moze da kaze da zena ako je domaćica da ona ne radi,ali to nije istina.Ne moze da se vuce konopac izmedju muza i zena sa JA,vec da se preda konopac.Cutanje je zlato.Sa vrata ne treba vikati gde si dosad,vec izbrojati do deset i kasnije fino pitati.

    • Tupan

      Žena koja voli ♥ muža. Njega štedi a troši švalerka.

  • Anonimni

    Bulshit

    • Anonimni

      Šovinističke opasne baljezgarije isfrustriranog muškarca.Ako vam nije dobro u braku, razvedite se.

      • Filip

        Nema svoje interese?! Kaže se nema svoja interesovanja. Bože, do koje mere su ljudi koji pišu ovakve stvari nepismeni!!!!

  • .

    Da,treba da budem nezna i da mu se smesim i kada me prevari,i naravno da mu ne okrenem ledja u krevetu! To bi bila prava zena,samo da radi i da cuti! Idealna!

    • Anonimni

      Za ovakvo ponasanje zene uvek je kriv los muz i nakupljeno nezadovoljstvo, koje taj isti muz samo ignorise umesto da menja nesto.

  • Anonimni

    Ovo je sve upravo obrnuto.Muževi se ponasaju mrzovoljno, ignorantski i ne brinu niti o djeci

    • Anonimni

      Svima nam je jasno da su devojke anđeli, a udage žene veštice.

  • Anonimni

    Negativna sam ,mozda i odbivna,nemam hobi,nemogu da stignem.Trudim se da se odrzi porodica.Kad radim popodne cistim,perem peglam,idem u nabavci,ucim sa decom.Sredim kucu napravim rucak i idem mrtva na posao.Dodjem kuci,on lezi.Kuca u hausu ,tanjire u kuhinji,znaci za sledeci dan me sve to ceka.I onda da budem nezna,pa kako??jos mi kaze sto ga nisam potsetila za nesto, i to treba da mislim.Zato nek se sam pegla,pere,vicem kad poludim pa dok traje traje.

    • Bgd

      Daj broj telefona?

  • Maja

    Ne mogu da se ponasam puno ljubavi kad ne moze da dodje kuci na rucak, a pritom nije javio da nece stici. Kad ode na jedno mesto a obidje jos 3-4 i nema pritom potrebu da se javi a nema ga ceo dan…. i onda sam ja ljuta i negativac a ceo dan se borim s troje male dece. Toliko… kad je kuci prva sam koja prilazi dok on pola dana nekad zuri u serijei iskljuci se. Ja sklanjam po kuci, perem, hranim, presvlacim… po potrebi sve. I onda kazu nema hobi pa kad da stignem i sve…

    • Anonimni

      … Kad bude falila ispeglana čista košulja, valjda će se sjetiti.

    • Irena

      Muž, kome se žena ovako ponaša, ima veliki problem samim sobom i vaspitanjem koje je poneo iz svoje kuće. Nijedna žena se neće ovako ponašati prema mužu koji preuzima svoju ulogu i glava je porodice. Čuj njemu žena naređuje. Kada žena pusti jezik, problem je uvek u mužu. Kada žena izgubi entuzijazam za život znači da pored sebe ima slabu ličnost za muža i onda ona preuzima ulogu muskarca u porodici. U našim porodicama su žene te koje odgajaju mušku decu, umesto muskaraca I odatle ovoliki broj slabih muževa. Srećom ima primera gde su odnosi u porodici ispravni. Tu je žena uvek zaštićena i podržana od strane muža, vredna, doterana, deca su vredna i vaspitana. Ne kaže se džabe da je muz stub porodice. Ako je on klima i porodica je takva, a žena postaje vladar.

      • Drugo mišljenje

        Prevarila me, razveli smo se, plaća mi alimentaciju za decu, a još uvek živimo zajedno. Nisam srećan, žao mi ju je, a ne mogu da presečem. Nisu baš uvek muškarci krivi za sve

    • Anonimni

      Zapoceo sam zivot sa zenom koja je napustila muza ,imaju troje dece koja je krive sto ih je napustila . U njen sam zivot usao zbog njenog loseg braka ,da zapocne novi zivot jer i ja sam imam ruznu dugu vezu iza sebe a nemam decu. Zelja i namera mi je samo bila da sa njom zapocnem novi zivot sa njom i da pokusam da je priblizim deci jer su je deca osudila pod uticajem bivseg muza koji joj nije hteo dati sporazumni razvod. Nas zivot tece vec trecu godinu zajedno i sad u sve vecem haosu. Ona pati za decom a ja sam nemocan da joj pomognem iako se vracala bivsem ,i to sam dozvolio jer ne mogu sebe i ljubav prema njoj stavljati na prvo mesto umesto njene dece ,iako to nije donelo poboljsanja izmedju nje i njene dece. Mene stalno krivi ,osudjuje itd…mnogo toga ruznog dozivljavamo oboje ,od mene zahteva da se ja menjam , i jesam svestan u mojim nekim greskama ali ne znam kako da se izborim kad ona u svakom teskom trenutku mene krivi i kad „napolju pada kisa“ . U svakoj svadji ona pominje „naci ce drugog“ dok se ja mucim na poslu ,i njoj dolazim sa posla , jer znam koliko je njoj tesko i znam koliko mi je ona potrebna . Umesto lagodnog zivota bez nje ,birao sam zivot sa njom sa svim posledicama i osudama cak i sa njene strane ,jer sam je zavoleo a ona me cak osudjuje neshvatljivim kritikama i svadjama. Raspadam se a resenje ne vidim. Sve sam svoje napustio,sa njom izasao u stan zbog nas ,a osudjuje me da nista nisam ucinio za nju sve tri godine…raspadam se u dusi u svakoj toj njenoj osudi ,ko ovde voli…