“Zlatna voda” je pravo blago za organizam, a pravi se neverovatno lako

Ruska lekarka Julija Doronjina kaže da zlato pomaže da se poništi štetna oksidacija koja nastaje zbog svakodnevne izloženosti toksinima i zagađivačima. Neverovatno je za šta je sve dobra zlatna voda.

“Podstiče cirkulaciju, jača tonus mišića, a odgovara svim tipovima kože. Ako se umivate zlatnom vodom, masna koža gubi suvišan sjaj i postaje glatka, a suva će biti meka i hidrirana. Ispiranje kose ovom vodom jača dlaku i revitalizuje kožu glave”, kaže doktorka Doronjina.

Ovu vodu možete i sami pripremiti, a ovo je recept za pripremanje i korišćenje zlatne vode iz njene knjige „Šungit – kamen spasilac“.

Priprema: Uzmite zlatan novčić, dukat ili komad nakita od isključivo žutog zlata, bez ukrasnog kamenja, težine oko tri grama. Dobro ga operite pod mlazom vode i stavite u neoštećen emajlirani lončić.

Prelijte zlato sa dve čaše filtrirane vode i ostavite da vri na niskoj temperaturi sve dok se količina vode ne smanji za polovinu. Izvadite zlato, a vodu koristite za umivanje, masažu ili kao oblog protiv bolova u mišićima, kao i za stimulaciju limfne drenaže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

drenazavodazlato
Komentari (0)
Dodaj komentar