Žuljaju vas nove cipele? Neprijatnost nestaje uz pomoć genijalnog trika

Sigurno vam se nekada dogodilo da vam se neki par cipela toliko dopao da ste ih kupili iako ste znali da su vam malčice pretesne, a onda se ponadali da će se magično raširiti čim stignete kući.

Ali, tesne cipele mogu doneti mnogo neprijatnosti i bola vašim stopalima. Ipak, postoji jedan jednostavan trik koji će vam pomoći da se rešite neudobne obuće.

Potreban vam je fen za kosu, par običnih čarapa i par najdebljih čarapa koje imate.

Ako nemate debele zimske čarape, poslužiće i dva para običnih. Obujte oba para čarapa i pokušajte da stopala smestite u nove cipele. Ako osećate nepodnošljivu nelagodnost, ne brinite, na dobrom ste putu.

Zatim uključite fen i usmerite topli vazduh prema onom delu cipela gde je pritisak najjači. Isključite fen kada osetite da cipele popuštaju pod naletom toplote. Zatim hodajte dok se cipele potpuno ne ohlade, a onda ih skinite. Obujte ih još jednom, ali bez dodatnog para čarapa kako biste utvrdili jesu li postale udobnije. Ako nisu, ponovite postupak.

Stručnjak za obuću Aron Marino napominje da ne primenjujete ovaj trik na cipelama napravljenim od osetljivog materijala. To se pre svega odnosi na obuću napravljenu od plastike i drugih sintetičkih materijala, piše Mental floss.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cipeleobućatesnetrik
Komentari (0)
Dodaj komentar