Afterparti (video)

Žanr: komedija, drama
Trajanje: 100 min

Glavne uloge: Lidija Vukićević, Rade Ćosić, Nikola Šurbanović, Jana Milosavljević, Slobodan Beštić, Dragan Jovanović, Vladimir Gvojić
Scenario: Luka Bursać
Režija: Luka Bursać

SINOPSIS

Priča nam dolazi iz poznatog beogradskog kluba „Line“, u kome se živi noćni život koji prepričavaju svi oni koji su ikad bili u Beogradu. Ali Marko, barmen u popularnom klubu, ima druge ambicije, da postane glumac. Kada pronađe kasting za jednu od poznatih serija na internetu, odlučuje da ode i pokuša da promeni život.

O FILMU

„Afterparti“ Luke Bursaća je drugi po redu dugometražni film ovog mladog reditelja, koji je među publikom postao popularan već svojim kratkometražnim filmovima gotovo futurističke vizuelne estetike, a koji u fokusu imaju mahom priče o odrastanju njegovih vršnjaka. Nakon „Tmine“, koja koketira sa urbanom naučnom fantastikom, Bursać se vraća u bioskope filmom o harizmatičnom beogradskom šankeru koji pokušava da se oproba u svetu glume.

„Afterparti“ potpisuje najmlađa autorska ekipa u poslednjih nekoliko godina. Film se na vrlo eksplicitan način bavi životom mladih ljudi u Beogradu. Publika će upoznati noćni život Beograda iz ugla nove, mlade generacije koja smisao vidi u klabingu i dobrom provodu. Ipak, predstavljena je i težnja i borba pojedinaca u ostvarenju viših ciljeva.

„Afetrparti“ je jedan od onih filmova koji najavljuju neke nove trendove i nove priče u domaćem filmu. Iako na prvi pogled samo priča o klabingu i dobrom provodu u beogradskom noćnom životu, „Afterparti“ je mnogo više od toga. Na pravi način angažovan „Afterparti“ značajan je između ostalog jer nam predstavlja i potpuno novu generaciju glumaca.

Oficijelni sajt:

Afterparti (2017)

Premijera: FEST 2017. godine

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar