najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Anakleto, tajni agent

Žanr: akciona komedija
Trajanje: 87 min
Zemlja porekla: Španija, 2015

Glavne uloge: Rosi de Palma (Rossy de Palma), Imanol Arijas (Imanol Arias), Quim Gutierrez, Carlos Areces
Scenario: Pablo Alen, Breixo Corral, Fernando Navarro, Manuel Vazquez Gallego (strip)
Režija: Havijer Ruiz Kalder (Javier Ruiz Caldera)
SINOPSIS

Adolfo je tipičan momak u tridesetim godinama koji je genetski predodređen da bude lenj i infantilan. Iz ušuškane životne kolotečine, u kojoj mu je omiljena disciplina rastezanje na sofi, Adolfo biva uvučen u akciju kakvu je do tada viđao samo u špijunskom filmu. U celom tom metežu, Adolfo još otkriva da njegov otac nije samo seoski mesar, već Anakleto – tajni agent (Imanol Arijas) kakav se u današnje vreme retko viđa, i koji je strpao Vaskeza iza rešetaka. Kako bi preživeo osvetu ozloglašenog ubice i povratio naklonost devojke, Adolfo mora da izađe iz svoje zone udobnosti i sarađuje s ocem. Međutim, to neće biti nimalo lak zadatak.

O FILMU

Ako ste mislili da je agent 007 najšarmantniji i najneustrašiviji mačo muškarac, a Džoni Ingliš njegov najduhovitiji ekvivalent, upoznajte junaka najnovijeg španskog filma „Anakleto, tajni agent“. Ovaj tata-mata špijunaže u smokingu i u svakoj prilici sa cigaretom u ustima razoružaće vas za tili čas svojom spretnošću da uhvati i najopasnijeg kriminalca, a njegov smotani sin Adolfo začiniće akciju urnebesno smešnim scenama koje će vas dovesti do suza.

Prva filmska adaptacija čuvenog stripa autora Manuela Vaskeza Galjega „Anakleto, tajni agent“, koja je u domaće bioskope stigla 10. decembra, predstavlja najbolju režisersko-glumačku kombinaciju koju današnja španska kinematografija može da ponudi u prvoj tamošnjoj akcionoj komediji. Mladom režiseru Havijeru Ruizu Kalderu pripala je čast da povodom 50. godišnjice od nastanka, legendarnog tajnog agenta Anakleta iz stripa preseli na veliko platno. Okupio je proverenu glumačku ekipu, mahom sastavljenu iz prethodnih ostvarenja, na čelu sa pojačanjem u vidu ikone španskog filma i pozorišta – Imanola Arijasa. Rezultat je urnebesna akciona komedija, koja je i najvernije fanove slavnog špijuna oduševila verno preslikanom atmosferom iz stripa i glumcima koji neodoljivo podsećaju na nacrtane likove.

„Anakleto“ je snimljen da bi se svideo i onima koji ga ne poznaju, a ljubitelji su junaka špijunskih filmova poput Džejmsa Bonda, ili poklonici španskog filma i humora. Kritika je ocenila četvrto Kalderovo bioskopsko čedo, premijerno prikazano 4. septembra, kao bujicu kreativnosti, mašte i smeha koja gledaoce nosi od prvog minuta do odjavne špice filma.. Pošten do srži, „Anakleto, tajni agent“ je garancija 90-minutnog smeha, a vrhunac je stupanje na scenu muze Pedra Almodovara – kraljice komedije Rosi de Palme („Veži me“, „Kika“, „Cvet moje bašte“).

Premijera: 10. decembar 2015. godine

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.