najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Antmen 3D

Žanr: akciona avantura, naučna fantastika
Trajanje: 117 min.

Glavne uloge: Pol Rad (Paul Rudd), Evanđelin Lili (Evengeline Lilly), Kori Stol (Corey Stoll), Bobi Kanaval (Bobby Cannavale), Majkl Penja (Michael Pena), Džudi Grir (Judy Greer), Tip “Ti” Harris, David Dastmalchian, Vud Haris (Wood Harris), Jordi Molla, Majkl Daglas (Michael Douglas)

Scenario: Edgar Rajt (Edgar Wright), Džo Korniš (Joe Cornish), Adam Makej (Adam McKay), Pol Rad (Paul Rudd) i Stan Lee, Larry Lieber, Jack Kirby (strip)

Režija: Pejton Rid (Payton Reed)

SINOPSIS

Pim je postao Antmen kada je otkrio hemijsku supstancu, Pim česticu, pomoću koje menja svoju veličinu i dobija nadljudske sposobnosti. Uz napredak još jedne Pimove tehnologije, Antmen ima mogućnost da upravlja armijom mrava. Doktor Pim naoružava veštog lopova, Skota Langa, današnjeg Antmena, zadivljujućom moći da se smanji, a da mu se pri tom snaga poveća. Lang mora da probudi uspavanog junaka u sebi i da pomogne Pimu da zaštiti tajnu spektakularnog Antmen odela od sve veće pretnje koje novo doba donosi. Pim i Lang moraju da prevaziđu naizgled nepremostive prepreke da bi njihov plan uspeo – a plan je odvažna krađa koja će spasti svet.

O FILMU

Sledeći korak u Marvelovom filmskom univerzumu na veliko platno prvi put donosi jednog od začetnika Osvetnika, Antmena. Marvel komiks je predstavio Henka Pima/Antmena još 1962. godine, a zatim se Pim pojavljuje uz Osvetnike i debiju tima, 1963. godine. Antmena igra Pol Rad u ulozi Skota Langa. Evanđelina Lili je Houp Van Din, ćerka Henka Pima. Kori Stol igra Darena Krosa ili Stršljena, Bobi Kanaval je Pakston; Majkl Penja je Luis i Majkl Daglas u ulozi doktora Henka Pima. Režiser je Pejton Rid, priču su pisali Edgar Rajr i Džo Korniš, a uz njih su na scenariju radili i Adam Makej i Pol Rad. Direktor fotografije je oskarovac Rasel Karpenter (“Titanik”).

Teme kao što su očinstvo, mentorstvo i napuštanje – igraju veliku ulogu u odnosima među glavnim likovima u ovom filmu. U centru svega su Henk Pim i Skot Lang, njihovo novoostvareno partnerstvo i povezanost, kao i svakodnevna borba i izazovi. “Od početka smo osećali da film treba da nose dva lika, gde stariji upućuje mlađeg u sve tajne i predaje mu palicu, odnosno, pomaže mu u ostvarenju zajedničkog cilja”, kaže Kevin Fig.

Za ulogu Skota Langa izabran je Pol Rad, koji o ulozi kaže: “Skot Lang na početku filma izlazi iz zatvora, ništa ne zna ni o Antmenu i nema nikakve veze sa Henkom Pimom. S druge strane, Pim je njega izabrao, pri čemu je bio sasvim svestan njegove prošlosti. Uredio je sve tako da Skot nema izbora i mora da se vrati stazama koje su ga i dovele u nepriliku. Skot provaljuje u Henkovu kuću kako bi ukrao novac za izdržavanje svoje ćerke, koja je jedina osoba do koje mu je zaista stalo. Skot tako upada u Pimov svet, gde doktor može da ga nauči kako da koristi odelo i ukrade nešto što Pimu zaista treba.”

Pejton Rid dodaje: “Jedna od stvari zbog kojih sam se radovao ovom filmu jeste i Pol Rad u glavnoj ulozi. On je najgotivniji lik na svetu, a ovde je još i bivši robijaš i vešt lopov i to mi je bilo veoma zabavno. Dosta je radio na komedijama, ali i na ozbiljnim ulogama, kako na filmu, tako i u pozorištu, i on jeste fenomenalan glumac.” Za ulogu učitelja i mentora izabrana je ikona, Majkl Daglas. Rid na ovo kaže: “Njegova karijera traje decenijama i svaka uloga je različita i neponovljiva. U ovom filmu njegov lik ima intrigantnu prošlost. Veoma je zanimljivo kada otkrijete da neko prati i navodi Skota Langa ka, kako ispadne, njegovoj sudbini. Činjenica da je Majkl Daglas čovek koji sve kontroliše i celu stvar postavlja na jedan viši nivo.”

Daglas o svom liku kaže: “Ima smisao za humor, ima pomalo nadmen stav i voli da iskušava ljude. Briljantan je naučnik, sada u penziji, bogat vlasnik bio-tehnološke kompanije. Dok se lagano povlačio, svoj položaj je prepuštao svom štićeniku, Darenu Krosu. Zbog nastale situacije, prinuđen je da nađe osobu koja će preuzeti njegovu ulogu. Nalazi Skota Langa i naučiće ga svim trikovima Antmena.”

Evanđelina Lili igra Henkovu ćerku, Houp. Lili kaže: ”Najviše mi se dopalo to što se u celom filmu prožima odnos između oca i ćerke. Taj odnos je uvek veoma složen.” Kori Stol je u ulozi Darena Krosa, prvobitnog štićenika doktora Pima. Režiser dodaje: ”Kros je bio mlad naučnik kada je počeo da radi za Pimom. Međutim, negde usput se njihove vizije o tome kako nova tehnologija treba da se koristi razilaze. Henk u Darenu oduvek vidi sina kog nikad nije imao, a na kraju mora da gleda i kako ovaj prelazi na mračne staze. Zbog toga s njim ne deli sve svoje tajne, koje bi inače preneo na njega.”

O REŽISERU

Pejton Rid (reditelj)

Dobio je zadatak da započne novu franšizu Marvelovog univerzuma. Pejton je dugogodišnji zaljubljenik u Marvelove filmove i stripove. Uvek je bio visoko na listi producenata i čim se prilika ukazala, dobio šansu. “Antmen je zanimljiv jer je bio jedan od prvobitnih Osvetnika, što mnogi ne znaju ili su zaboravili. Takođe, dopada mi se i to što palica prelazi sa Henka Pima na skota Langa, tako da u filmu imamo sjajnu dinamiku između učitelja i učenika. To je klasična Marvelova dinamika među likovima, a to još uvek nismo videli u Marvelovim filmovima.”

Oficijelni sajt:

Ant-Man (2015)

Premijera: 15. jul 2015. godine

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike