Avioni 2 – hrabri vatrogasci

Žanr: animirani, avantura, komedija, sinhronizovani, 3D
Trajanje: 83 min.
Premisa: Kad svi ostali odlete, heroji dolete!

Glavne uloge (u sinhronizaciji): Milan Antonić, Miki Krstović, Milan Čučilović, Isidora Minić, Dušica Novaković, Jelena Gavrilović, Aleksandar Srećković-Kubura
Glavne uloge: Dejn Kuk (Dane Cook), Ed Haris (Ed Harris), Džuli Boven (Julie Bowen), Bred Garet (Brad Garrett), Teri Hačer (Teri Hatcher), Hal Holbruk (Hal Holbrook), Ridžajna King (Regina King)
Scenario:Džefri Hauard (Jeffrey M. Howard)
Režija u sinhronizaciji:Miloš Paunović
Režija:Roberts Ganavej (Roberts Gannaway)

SINOPSIS

„Avioni 2 – hrabri vatrogasci“ je nova komedija, avantura o drugim šansama, koja prikazuje dinamičnu ekipu elitnih aviona za gašenje požara posvećenih zaštiti istorijskog nacionalnog parka Piston Pik od šumskih požara. Kad svetski poznat avio-trkač, Dasti sazna da mu je motor oštećen i da više nikad neće moći da učestvuje u trkama, moraće da promeni zanimanje i otisnuće se u svet vazduhoplovnih vatrogasaca. Dasti će se pridružiti vatrogasnom veteranu, helikopteru Bati Čuvaru i njegovom hrabrom timu: vatreni protivpožarni avion Diper, teretni helikopter Vetroslav, bivši vojni transporter Taksić i živahna družina hrabrih kvadova poznata kao Dim ekipa. Ovaj neustrašivi tim zajedno će se boriti protiv ogromnog šumskog požara i Dasti će naučiti šta je potrebno da se postane pravi heroj.

O FILMU

„Ovo je klasična priča o povređenom sportisti“, kaže producent Farel Baron. „Mislim da smo svi doživeli neki gubitak u životu – kraj nekog poglavlja, gubitak ljubavi, propalu karijeru. Svi smo morali da se vratimo u život. Dasti više ne može da bude avion za zaprašivanje useva, to je prošlost za njega. Mora da krene dalje.“

Posle saznanja koje mu je promenilo život, Dasti je u potrazi za novim poglavljem svog života. On je dobio inspiraciju da napusti svoj dom i prijatelje koje voli da bi se uhvatio u koštac sa izazovima u Piston Piku, vatrogasnoj bazi gde će upoznati mnoštvo slikovitih likova koji će mu zauvek promeniti život.

Sve počinje kad se svetski poznat trkač Dasti vrati u svoj rodni grad posle još jedne uspešne sezone. Nekadašnji zaprašivač useva uživa u svom novom poslovnom uspehu sve dok mu jedan sudbonosni trening ne promeni život. Dasti će zaraditi povredu koja će mu okončati karijeru.

„Prvo neće moći to da prihvati“, kaže režiser Bobs Ganavej. „Pokušaće da se dokaže jedne noći, ali će se srušiti i izazvati požar u svom gradu.“ Taj incident će pokrenuti seriju događaja koji će ugroziti budućnost Dastijevog rodnog grada. Primoran da promeni pravac, odlučiće da se obučava u vatrogasnoj bazi Piston Pik za jednomotorni avion za gašenje požara. „Ovo je potpuno nova karijera za Dastija koja će biti mnogo korisnija i izazovnija“, kaže producent Baron.

O LIKOVIMA

Bata Čuvar je helikopter za gašenje požara, veteran. „Bata je vođa aviona vatrogasaca, posvećen svom poslu da brani javna i prirodna dobra“, kaže Trevis Aleksander, šef bataljona „Kol Fajar“, koji je poslužio kao inspiracija za ovaj lik. „Bata je smiren pod pritiskom i njega poštuju sve kolege. On se drži pravila, a njegov prioritet je da obučava svoje ljude i da se potrudi da budu bezbedni.“ Bata je opasan i zahtevan šef koji ima uvrnuti smisao za humor i nije baš oduševljen novajlijom Dastijem. Bata je dobar čovek, ali ne podnosi one koji zabušavaju i koji se glupiraju.

Društven i veseo avion Diper umešna je u uzimanje vode s jezera i gašenju požara. Diper je veliki fan avio-trka i zaljubljena je u Dastija, pa će biti oduševljena kad bude ugledala novo pojačanje vatrogasaca. „Diper nije baš luda, samo je optimistična“, kaže Džef Hauard, koji je pisao scenario sa Ganavejem. „Puna je nade da će biti u vezi sa Dastijem, toliko da će uploviti u tu vezu iako Dasti neće imati pojma da ta veza postoji, što je odličan izvor komedije u ovoj priči.“

Vetroslav je teretni helikopter, koji može da podigne na desetine drveta. Mudrost Čiroki Indijanaca je velika, a njegova povezanost s prirodom omogućava mu da oseti požar pre nego što ga bilo ko ugleda. Nekadašnji drvoseča je postao vatrogasac da bi pomogao drugima i za njega nijedna misija nije preopasna. „On je čovek koji malo govori, ali kad progovori, svi ga slušaju“, kaže Baron.

Nadzornik parka Al Šefovski je luksuzno sportsko prevozno sredstvo koje je više za neki kantri klub nego za prirodu. Egocentričan i opterećen profitom, Al odvaja veliki deo budžeta vatrogasaca za svoj projekat renoviranja odmarališta. Prljavština ga užasava, ali nema ništa protiv toga da igra prljavo.

Živahni stari Spasa je bio vatrogasni kamion u Propvoš Džankšnu otkad zna za sebe. Uvek je spreman za pokret, ali je tokom godina izgubio na brzini. Pri tom mu creva cure i ne vidi ništa bez naočara. Dasti zapravo želi da postane vatrogasac da bi pomogao Spasi.

Maru je mehaničar u avio-bazi Piston Pik. Prijatan, sa sarkastičnim smislom za humor, on je tu odavno i ima ceo hangar prepun stvari da to i dokaže. Bez budžeta za nove delove, Maruove police pune starih delova biće veoma korisne. Moto ovog profesionalca za recikliranje je: „Bolje je nego novo!“

Dim Ekipa je neustrašiv tim vatrogasaca na zemlji koje predvodi Dinamitna – opasna žena koju ne želite da vidite kad eksplodira. Nju samo zanima njen tim. Kad su na terenu, Dinamitna je na nekom uzvišenju, nadgleda svoj tim i proverava da li ima izlaz.

Oficijelni sajt:

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike