najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Bane Trifunović u regionalnoj komediji “Hiljadarka” (Video)

Filmska komedija Nenada Đurića “Hiljadarka” okupila je impresivnu glumačku ekipu iz regiona, koju će publika videti u bioskopima od sredine septembra, najavio je danas “Con film”.

Đurić, reditelj uspešne komedije “Nebo iznad krajolika” završio je novi potencijalni hit, u bosansko-hercegovačkoj, hrvatskoj i srpskoj koprodukciji.

Film je snimljen u opštini Banovići u Bosni i Hercegovini. Na ovom ambicioznom projektu, prema originalnom scenariju uspešnog bosansko-hercegovačkog pisca Zilhada Ključanina, radilo se nekoliko godina.

Prema sinopsisu, mladić Atif Kurtović (Trifunović) prvi put u životu silazi u rudarsku jamu kako bi nastavio tamo gde je njegov sada penzionisani otac stao i postaje rudar-udarnik.

Njegova sudbina se ubrzo menja, kada bude izabran za lice koje će krasiti najvredniju novčanicu u državi, u iznosu od hiljadu dinara (tzv. “hiljadarku”). Atif će se naći na putu za Beograd gde će ga Titov lični fotograf (glumac Željko Pervan, poznat iz “Večernje škole”) uslikati i tako postaje deo istorije.

U priču uskoro ulazi mlada devojka čiji nadimak nije slučajno “Hiljadarka”, u koju se Atif do ušiju zaljubljuje. Igra je Aida Bukva (“Magacin Kabare Show”).

Kada Tito (Nikola Kojo) najavi ličnu  posetu Atifovom rodnom gradiću za sve junake ove simpatične priče počinje avantura koju će pamtiti do kraja života.

Komedija “Hiljadarka” posebna je po tome što je okupila najimpresivniju glumačku podelu u jednom filmu u poslednjih nekoliko godina. Tako se uz pomenute glumce pojavljuju Mima Karadžić, Moamer Kasumović (TV-serija “Lud, zbunjen, normalan”), Slaven Knezović (“Ljudožder vegetarijanac”) i drugi.

Direktor fotografije je Dušan Joksimović, čiji najpoznatiji rad kamerom uključuje “Lepa sela lepo gore”, “Rane”, “Munje”, “Mi nismo anđeli” i “Parada”.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike