Besmrtna

Žanr: akcija, drama, naučna fantastika
Trajanje: 102 min.
Originalni naziv: Immortel (ad vitam)

Glavne uloge:

Linda Hardi (Linda Hardy), Tomas Krečman (Thomas Kretschmann), Šarlota Rempling (Charlotte Rampling), Fredrik Pjero (Frederic Pierrot)

Scenarista:Enki Bilal (Enki Bilal)
Režija:Enki Bilal (Enki Bilal)

SINOPSIS

Početak 21. veka. Na jednom od tri nivoa na kojima se odigrava njujorški život je i žena sa plavom kosom koja plače plave suze. Horus, bog sa orlovom glavom, proputovao je pola svemira da bi je pronašao, ali ona to još uvek ne zna. Njeno ime je Džil.

Horusa su drugi bogovi osudili na smrt i on ima još samo sedam dana života – sedam dana da pronađe Džil u lavirintima grada i da je zavede. Da bi to postigao, on mora da uzme ljudsko telo. To će biti telo Alicida Nikopola, političkog zatvorenika koji je 30 godina ranije zamrznut jer je znao previše o njujorškom aparthejdu.

Horus, Nikopol i Džil su neobična trojka u kojoj je sve pomešano: glasovi, tela, sećanje – sve sem ljubavi, koja se rađa tamo gde je najmanje očekivana.

U međuvremenu, piramida bogova lebdi nad Menhetnom, vanzemaljci prave tajni plan na vrhu oblakodera, a serijski ubica hara ulicama prvog nivoa.

O FILMU

Ovo je jedan od prvih svetskih filmova koji je sniman „digital backlot“ tehnikom – svi glumci snimljeni su ispred plavog ekrana, a sve pozadine dodate su u postprodukciji. Među ostalim filmovima koji su ovako napravljeni jesu i „Nebeski kapetan i svet sutrašnjice“ („Captain and the World of Tomorrow“, 2004), „Casshern“ (2004) i „Sin City“ (2005).

Oficijelni sajt:

  • Immortel (ad vitam) (2004)

    Premijera: januar 2005. godine na Festivalu francuskog filma u Beogradu
    U bioskopima od februara 2005. godine

  • Napišite komentar

    Najnovije iz rubrike