Čepi: Robot koji je promenio svet

Žanr: akcioni triler, naučna fantastika
Trajanje: 120 min.

Glavne uloge: Šarlto Kopli (Sharlto Copley), Hju Džekmen (Hugh Jackman), Sigurni Viver (Sigourney Weaver), Div Patel (Dev Patel)
Scenario: Neill Blomkamp (Neill Blomkamp), Terri Tatchell
Režija: Nil Blomkamp (Neill Blomkamp)

SINOPSIS

U nama bliskoj budućnosti zločine na zemlji kontrolisaće mehanizovana policija u obliku robota. Međutim, sada je došlo vreme da ljudi uzvrate udarac. U trenutku kada ukradu jednog od policijskih robota Čepija i ugrade mu novi programski sistem, on postaje prvi robot koji ima mogućnost da samostalno razmišlja i oseća. Uskoro, moćne i sklone uništenju ljudske snage počinju da gledaju na Čepija kao na pretnju čovečanstvu, pa se koriste jedinim mogućim rešenjem, da uhvate i unište robota…

O FILMU

Akconi naučno-fantastični film “Čepi: Robot koji je promenio svet” najnoviji je filmski projekat vizionarskog reditelja Nila Blomkampa, koji nam se do sada predstavio sa dva poznata (i vrlo gledana) naslova – „Distrikt 9“ i „Elizijum“. Glavne uloge u filmu ostvarili su Div Patel („Milioner iz blata“), Hju Džekman („X-Men“), Sigurni Viver („Osmi putnik“), Šarloto Kopli („Distrikt 9“), ali i dvoje članova popularne muzičke grupe Daj Antvurd – Ninja i Jolandi Viser.

Ninja i Jolandi tumače dvoje gangstera koji ukradu robota Čepija i prisile njegovog kreatora Diona da ga osposobi kako bi sa njim krenuli u pljačke. Budući je Čepi tek stvoren, on poput deteta mora da nauči sve o svetu koji ga okružuje, pa neće proći mnogo vremena dok robot ne padne pod potpuni uticaj gangstera. Način života kojim Ninja i Jolandi žive u pravom životu zove se ZEF, a reditelju Blomkampu toliko su se svideli da ih je pitao da li bi hteli da glume u njegovom novom projektu. Budući da su njih dvoje njegovi veliki obožavatelji, Nil ih nije mnogo nagovarao, što Ninja i priznaje u jednoj od svojih izjava.

Oficijelni sajt:

 

Jedan komentar

  • Mark

    Robot koji je promenio svet i promenio moje mišljenje o Blomkampu. Užasan film napravljen za tinejdžere, ali na takvim užasima se i zarađuje najviše love u današnje vreme, tako da razumem čoveka zašto je s onakvog remek-dela (District 9) spao na snimanje ovakve smejurije.

Ostavite komentar