Čudovište

Žanr: drama
Trajanje: 110 min.
Premisa: snimljeno prema istinitom događaju

Glavne uloge:

Šarliz Teron (Charlize Theron), Kristina Riči (Christina Ricci), Brus Dern (Bruce Dern), Li Tergesen (Lee Tergesen), Eni Korli (Annie Corley)

Scenario:Peti Dženkins (Patty Jenkins)
Režija:Peti Dženkins (Patty Jenkins)

SINOPSIS

„Čudovište“ istražuje mračnu psihu i seksualnost prostitutke koja postaje serijski ubica poznatiji kao prva žena serijski ubica u Americi. U suštini, to je priča o ljubavi dveju žena i okolnostima koje su dovele do ubistva, te je žanrovski slična filmu „Boni i Klajd“.

O FILMU

Film je već pokupio brojne nagrade i fantastične kritike i publike i kritičara. Šarliz Teron je dobila Zlatni globus i Oskara za ovu ulogu. Ovo je krimi-drama snimljena po istinitoj priči na lokacijama centralne Floride, gde su se ubistva zaista dogodila.

O GLUMCIMA

Šarliz Teron (Ajlin Vurnos)
Rođena je 7. avgusta 1975. godine. Odrasla je na farmi u Benoni, Južnoafrička Republika. Bavila se baletom, a sa 16 godina otišla je u Milano, gde je radila kao model. Filmovi: „To što radiš“ („That Thing You Do!“), „Đavolji advokat“ („The Devil“s Advocate“), „The Cider House Rules“, „Reindeer Games“, „Man of Honor“, „The Legend of Bagger Vance“, „Waking Up in Reno“, „Sweet November“.

Kristina Riči (Elbi)
Ona je jedna od najproslavljenijih glumica svoje generacije, kao i jedna od glumica koje su karijeru započele kao deca, ali su je uspešno nastavile i kao odrasle žene. Publiku i kritiku konstantno impresionira svojim ulogama, počev od debitantske role 1990. godine u filmu „Mermaids“. Kao najmlađa od četvoro dece, Kristina je rođena u Santa Monici 12. februara 1980. Otac joj je advokat, a majka bivši model agencije „Ford“. Kada je imala osam godina, preselila se sa porodicom u Njujork i već tada počela da glumi u reklamama. Debi na velikom platnu omogućio joj je reditelj Ričard Bendžamin, koji joj je poverio ulogu najmlađe ćerke pevačice Šer u filmu „Mermaids“. Svi je najviše pamte po ulozi morbidne Srede (Wednesday) u filmu „Porodica Adams“. Filmovi: „Sirene“ („Mermaids“), „The Addams Family“, „Nekad i sad“ („Now and Then“), „Fear and Loathing in Las Vegas“, „Pecker“, „Sleepy Hollow“, „The Man Who Cried“, „Ally McBeal“, „Anything Else“.

Oficijelni sajt:

  • Monster (2003)

    Premijera: FEST 2004; početak bioskopskog života – 4. mart 2004. godine

  • Najnovije iz rubrike

    Napišite komentar