najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dan nezavisnosti: Nova pretnja 3D (video)

Žanr: akcija, avantura, naučna fantastika, 3D
Trajanje: 120 min

Glavne uloge: Lijam Hemsvort (Liam Hemsworth), Džef Goldblum (Jeff Goldblum), Bil Pulman (Bill Pullman), Sela Ward, Vivika A. Foks (Vivica A. Fox), Šarlot Geinsburg (Charlotte Gainsbourg)
Scenario: Nicolas Wright, James A. Woods, Dean Devlin, Roland Emmerich, James Vanderbilt
Režija: Roland Emerih (Roland Emmerich)

SINOPSIS

Tačno dve decenije od kada je snimnjen ,,Dan nezavisnosti”, nastavak donosi priču o globalnoj katastrofi nesagledivih razmera. Ljudi osmišljavaju program odbrane, koristeći vanzemaljsku tehnologiju, kako bi zaštitili planetu jer predviđaju povratak okupatora. Ništa ih ipak ne može pripremiti za naprednu i daleko superiorniju vanzemaljsku silu. Međutim, genijalnost nekoliko hrabrih muškaraca i žena može da spase svet koji se našao na ivici propasti.

O FILMU

Imali smo dvadeset godina da se pripremimo. Imali su i oni. Novi nastavak kultnog filma “Dan nezavisnosti: Nova pretnja” 3D konačno je u bioskopima.

Reditelj Roland Emerih, kao i u prethodnom delu, pomera granice. Videćemo potpuno uništenje Singapura, kako najviša zgrada u Dubaiju Burdž Kalifa ruši Ajfelov toranj, ali ono najbitnije što je reditelj želeo da prikaže jeste ujedinjene svih nacija protiv istog neprijatelja. Pored neverovatnih prizora rušenja velikih gradova i njihovih znamenitosti, Emerih je uspeo da zadrži i humor iz prethodnog dela.

U glavnim ulogama su Lijam Hemsvort, Džef Goldblum, Bil Pulman, Vivika A. Foks, Džad Hirš, Brent Spajner, Šarlot Gejnsburg, Džesi Ašer i Sila Vord.

Dan nezavisnosti, snimnjen 1996. godine u režiji Rolanda Emeriha, dao je novu definiciju visokobudžetnog filma. Bio je jedan od najskupljih, ali i komercijalno najuspešnijih filmova svog vremena, i još uvek se nalazi u TOP 50 filmova sa najvećom zaradom. Zaplet je smešten neposredno pred američki praznik Dan nezavisnosti, kada Zemlju iznenada napadaju vanzemaljci sa ciljem da unište čovečanstvo. Radnja prati napore pilota (Vil Smit), naučnika (Džef Goldblum) i američkog predsednika (Bil Pulman) koji će organizovati otpor napadačima.

Ono što nam “Dan nezavisnosti: Nova pretnja” garantuje jesu odlični specijalni efekti za koje je izdvojen budžet od oko 200 miliona dolara.

Emerih je poznat kao reditelj visokobudžetnih hitova koji poseduju velike eksplozije, intenzivne akcionih sekvence i jasan zaplet. On očigledno nije tip koji bi režirao neku dramu, ali je zato idealan reditelj za “Dan nezavisnosti: Nova pretnja”. Dodatni plus je što je on režirao i prvi “Dan nezavisnosti”, a ko zna više o likovim od samog Emeriha.

Oficijelni sajt: Independence Day: Resurgence (2016)
Premijera: 23. jun 2016. godine

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike