najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dete 44

Žanr: drama, triler
Trajanje: 137 min.
Premisa: Kako pronaći ubicu koji ne postoji?

Glavne uloge: Tom Hardi (Tom Hardy), Geri Oldman (Gary Oldman), Numi Rapas (Noomi Rapace), Vinsent Kasel (Vincent Cassel)
Scenario: Ričard Prajs (Richard Price), Tom Rob Smit (Tom Rob Smith, roman)
Režija: Danijel Espinoza (Daniel Espinosa)

SINOPSIS

Leo Demidov (Tom Hardi) je ponosni izdanak sovjetskog sistema, siroče koje je postalo ratni heroj i probijalo se kroz redove MGB-a sve dok nije postalo poznati istraživač disidentskih aktivnosti. Kad zajedno sa sadističkim kolegom Vasilijem (Džoel Kinaman) uhapsi Anatolija Tarasoviča Brodskog (Džejson Klark) kojeg sumnjiče za izdaju, „izdajnik” otkuca Leovu ženu, prelepu učiteljicu Raisu (Numi Rapas), kao jednu od urotnika. Leo je primoran da sasluša i Raisu zbog izdaje, istovremeno kad istražuje smrt dečaka kog su pronašli unakaženog na železničkoj pruzi. Uprkos tome što postoje dokazi koji ukazuju na to da se radi o zločinu, Leo opiše dečakovu smrt njegovom ocu Alekseju Andrejevu (Fares Fares), agentu MGB-a, kao nesretni slučaj jer, prema ukazu Staljina, „U raju nema zločina”.

Kad Leo odbije da se odrekne svoje žene, načelnik MGB-a, major Kuzmin (Vinsent Kasel), pošalje bračni par u izgnanstvo u industrijski grad Volsk. Primorani da žive u ruševnoj sobici nakon što su izgubili svoje privilegije, Leo i Raisa uskoro saznaju za mnoge slične slučajeve dečaka koji su preminuli nakon „nesreće” blizu železničke pruge, gotovo u istim uslovima kao i Aleksejev sin. Oni udružuju snage sa lokalnim policijskim načelnikom, generalom Nesterovim (Gari Oldman), kako bi se tajno vratili u Moskvu i sledili trag ubice sve do naizgled mirnog i pristojnog fabričkog radnika Vladimira Maleviča (Pedi Konsidin).

O FILMU

Reditelj Danijel Espinoza sigurno grabi ka samom vrhu Holivuda. Ovoga puta od njega nam dolazi film sa sjajnim izborom glumaca koji nam pripoveda surovu priču o životu u Sovjetskom Savezu pedesetih godina prošlog veka. “Dete 44” je uspešna ekranizacija romana Toma Roba Smita, odnosno prvog dela trilogije koja je postala bestseler širom sveta. U oživljavanju likova iz knjige, Espinozi je pomogao sjajni scenarista Ričard Prajs. Priča filma je inspirisana istinitim događajima, monstruznim ubistvima Andreja Čikatila, čuvenog monstruma iz Rostova.

Oficijelni sajt:

 

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.