najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dobar dan da se umre muški

Žanr: akcija, krimi, triler
Trajanje: 97 min.
Premisa: Kakav otac – takav sin. Pravi pakao!

Glavne uloge: Brus Vilis (Bruce Willis), Džaj Kortni (Jai Courtney), Sebastijan Koh (Sebastian Koch), Raša Bukvić
Scenario: Skip Vuds (Skip Woods), Roderik Torp (Roderick Thorp)
Režija: Džon Mur (John Moore)

SINOPSIS
Džon Meklejn ovoga puta kreće u u Rusiju kako bi pomogao svom otuđenom sinu Džeku (australijska zvezda u usponu Džaj Kortni), o kome jedino zna da je u nevolji. U Rusiji situacija uopšte nije "jipikajej" – tamo vršljaju opasni teroristi, a Džon Meklejn ne ume da ne upadne u probleme.
O FILMU
Brusa Vilisa ponovo gledamo u ulozi Džona Melklejna, policajaca i nacionalnog heroja u akcionom filmu "Dobar dan da se umre muški", petom filmu kultnog serijala "Umri muški". Ideja za film "Dobar dan da se umre muški" nastala je, kako kaže Brus Vilis, tokom snimanja četvrtog nastavka serijala, filma "Živi slobodno ili umri muški". U tom delu vidi se fotografija Džona Meklejna sa porodicom – ženom i dvoje dece. U petom nastavku deca su odrasla. Meklejn i njegov sin nikada nisu bili bliski, i ne slažu se jer su, zapravo, vrlo slični.
"Bio sam otuđen od sina otkako je bio tinejdžer, i sada sam odučio da se vratim i vidim šta se s njim dešava. Neki moji prijatelji iz Vašingtona su proverili i izgleda da je on kriminalac, umešan u sumnjive poslove negde po Evropi. Ne znamo gde je, verovatno negde u Rusiji, i ja krećem da ga potražim", kaže Brus Vilis o filmu.
Ulogu Meklejnovog sina igra mladi australijski glumac Džaj Kortni, koji je dosadašnje iskustvo stekao uglavnom igrajući u TV serijama, među kojima je i "Spartak". O filmu i radu sa Brusom Vilisom Džaj Kortni kaže: "To je zaista velika franšiza. Mnogo smo radili na filmu i nadamo se da će fanovi biti srećni. Ponekad je teško ispuniti očekivanja kada nešto traje toliko dugo, ali ja sam dao sve od sebe. Brus je bio sjajan za saradnju, potpuno kul lik".
U filmu igra i naš glumac Radivoje – Raša Bukvić, a autorka kostima je poznata kostimografkinja Bojana Nikitović. Raša Bukvić igra plaćenika Alika, koji izgleda potpuno drugačije od stereotipa o ruskom mafijašu. "Alik je sofisticiran, kulturan džentlmen koji se besprekorno oblači i ubijanje smatra samo jednim od svojih mnogobrojnih talenata", kaže Bukvić o svojoj ulozi. "On je besan kada dva kauboja unište njegove planove da brzo završi zadatak i ode na balet. Namerava da učini da oni zbog toga pate, ali će na teži način shvatiti da umiranje kada drugi to očekuju od njih nije nešto što Meklejnovi kao porodica praktikuju".
Film će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru od 14. februara, a 13. februara u Muzeju Jugoslovenske kinoteke dešava se "Umri muški" maraton. Projekcije prva četiri filma iz popularne franšize koja je utemeljila akcioni žanr zakazane su za 15, 17, 19 i 21 čas.
O REŽISERU
Džon Mur (reditelj)
Reditelj filma je irskog porekla. Mur je poznat je po filmovima "Iza neprijateljskih linija", "Feniksov let", "Predskazanje", kao i "Maks Pejn" iz 2008. godine.
O GLUMCIMA
Brus Vilis (Džon Melklejn)
Filmska zvezda s jednom od najdužih karijera u Holivudu. Nakon što je osamdesetih osvojio srca publike hit serijom "Slučajni partneri", postao je prava zvezda posle filma "Umri muški" (1988), jednog od najboljih akcionih filmova svih vremena. Džon Meklejn – detektiv oštar na jeziku koji uvek, na pogrešnom mestu, radi prave stvari – postao je jedan od kultnih junaka Holivuda.
Oficijelni sajt

Premijera: 12. februar 2013. godine u Centru "Sava", 20.30 časova

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike