najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Džek – ubica divova

Žanr: avantura, drama, fantazija, 3D
Trajanje: 114 min.

Glavne uloge: Nikolas Holt (Nicholas Hoult), Stenli Tuči (Stanley Tucci), Juan Makgregor (Ewan McGregor), Edi Marsan (Eddie Marsan), Ijan Makšejn (Ian McShane)
Scenario: Daren Lemke (Darren Lemke), Kristofer Makvori (Christopher McQuarrie), Den Stadni (Dan Studney), Dejvid Dobkin (David Dobkin)
Režija: Brajan Singer (Bryan Singer)

SINOPSIS
Priča govori o drevnom ratu koji je počeo kada je mladi farmer nesvesno otvorio vrata našeg sveta zastrašujućoj rasi divova. Slobodni na Zemlji prvi put posle mnogo vekova, divovi nastoje da povrate zemlju koju su nekada izgubili, terajući mladog Džeka u borbu njegovog života kako bi ih zaustavio. Boreći se za kraljevstvo, narod i ljubav hrabre princeze, Džek se suočava s nezaustavljivim ratnicima za koje je mislio da postoje samo u legendama i dobija šansu da postane i sam legenda.
O FILMU
Film "Džek – ubica divova" je priča na kojoj su odrastale generacije. U različitim kulturama dobijala je i drugačija imena, u zavisnosti od toga kako se prenosila i razvijala. Jačina predanja uvek je ležala u ljubavi prema herojima. Mitovi su predstavljali dobru osnovu i za reditelja Brajana Singera da ekranizuje "Džek – ubica divova" i da poznatoj priči da drugačiju dimenziju s osveženim likovima.
"Želeo sam da oživim legendu. Da ono što je u detinjstvu apstrakcija ili neka ilustracija u pripovetkama napravim u stvarnom, opipljivom obliku. Želeo sam da dramski uobličim priču koju smo slušali još kao mali" rekao je reditelj, koji je primenio najnapredniju tehnologiju pravljenja filmova. Producenti smatraju da su scenaristi napravili izuzetno zanimljivu priču koju je reditelj postavio na jedan viši nivo, prevazilazeći je kao isključivo dečiju priču. Kako kažu, bilo im je važno da Džek bude neko s kim će se publika poistovetiti. Oni navode da u svima nama postoji osećaj da smo u odnosu na velike sile nečujni i da ne možemo ništa učiniti kao pojedinci.
Prema rečima filmskih autora, Džek nije superheroj, on je običan čovek koji ima svoje snove i ambicije i svestan je svojih mogućnosti, ali nikada nije padao u iskušenje. "Za takvu ulogu bio nam je potreban jak i harizmatičan lik koji će preneti tu Džekovu nevinost, kao i neko ko je mlad i deluje kao da malo poznaje svet oko sebe", rekao je reditelj. Glumac Nikolas Holt kaže o svom liku: "Stvari ne idu nikada po planu za Džeka, ali on uvek čvrsto stoji na svojim nogama. On je dobra osoba i želi da pruži najviše što može. Kada se zaljubi u princezu i sazna da je ona u opasnosti, on razmišlja jedino o tome kako da joj pomogne".
U ulozi princeze Izabele našla se mlada glumica Eleonora Tomilson: "Princeza je jakog karaktera i ne voli nikakvu pompu i protokol koji ide uz njenu titulu. Radije bi da bude obična devojka i čezne da pobegne iza zidina kraljevstva njenog oca. Ali ona razume očeva osećanja, pogotovo što je ostala bez majke pre nekoliko godina", rekla je glumica i dodala: "Uz sve efekte i akciju koje ovaj film prate ovde je reč o ljudima i odnosima između njih. U ovom filmu ima više od jedne emotivne priče". Džek i Izabela imaju mnogo toga zajedničkog, a najpre želju da vide što više onoga što ih okružuje.
Međutim, budnom oku kraljevog viteza, koga tumači Juan Makgregor, ništa ne promiče. "On je vođa elitne grupe, sam vrh onoga što čini stub kraljeve garde, ali i lični čuvar porodice, što znači da je stalno u princezinoj blizini. Veoma je odgovoran i svoj posao shvata ozbiljno." Divovi su prognani sa zemlje, koju su nekada slobodno pustošili. Prošlo je hiljadu godina kako žive u izgnanstvu i još uvek su gladni osvete, a za uništenjem čovečanstva naročito žudi njihov vođa, koga glumi Bil Naji.
Iako je priča smeštena u dalekom vremenu Evrope, film spaja srednjovekovne zamkove sa savremenim senzibilitetom, što se ogleda u stavovima likova i načinu kako se ophode. "Ima mnogo zastrašujućih stvari u filmu. Divovi nisu dobri momci, oni napadaju i jedu ljude. Ali to je sve urađeno na zabavan način, dopadljiv publici", rekao je reditelj Singer. On navodi da će ovo biti uzbudljiva mitska avantura koja nas vraća u detinjstvo. "Džek – ubica divova" je film koji otkriva da dečiji avanturistički duh može da traje večno.
O REŽISERU
Brajan Singer (reditelj)
Kao reditelj se proslavio pre nešto više od jedne decenije kada je njegov film "Dežurni krivci" dvostruko nagrađen Oskarom. Sledeće uspešno ostvarenje bilo je "X Man" i "X2". U ulozi izvršnog producenta našao se u toku snimanja popularne TV serije "Dr Haus".
O GLUMCIMA
Nikolas Holt (Džek)
Mlad i talentovan engleski glumac koji je široj publici postao poznat kada se sa dvanaest godina pojavio u filmu "Sve o dečaku" rame uz rame sa Hjuom Grantom. I druge svetske zvezde bile su mu partneri na filmu. Nominovan je za nagradu BAFTA 2010. godine.
Eleanor Tomlison (princeza Izabela)
Mlada engleska glumica već uveliko sarađuje s afirmisanim glumcima. Glumila je u filmovima "Alisa u Zemlji čuda" i "Iluzionista". Bavi se dobrotvornim radom i pomoći deci.
Juan Mekgregor (Elmont)
Izuzetno talentovan i raznovrstan škotski glumac koji se proslavio ulogama u filmovima "Trejnspoting", "Sasvim neobičan život", "Ratovi zvezda", "Mulen ruž", "Pisac iz senke" itd. Tokom dugogdišnje karijere sarađivao je s mnogobrojnim renomiranim rediteljima: Džordžom Lukasom, Timom Bartonom, Denijem Bojlom i Romanom Polanskim.
Oficijelni sajt

Premijera: 21. mart 2013. godine

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.