najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Džoker – Wild Card

Glavne uloge: Džejson Statam (Jason Statham), Majkl Angarano (Michael Angarano), Dominik Garsija-Lorido (Dominik Garcia-Lorido), Houp Dejvis (Hope Davis), Majlo Ventimilja (Milo Ventimiglia), Stenli Tuči (Stanley Tucci), Džejson Aleksandar (Jason Alexander), Sofija Vergara (Sofia Vergara), En Hejc (Anne Heche)
Scenario i roman: Vilijam Goldman (William Goldman)
Režija: Sajmon Vest (Simon West)

SINOPSIS

Film prati Nika Vajlda (Džejson Statam), telohranitelja iz Las Vegasa sa smrtonosnim veštinama i kockarskim problemima. Kada njegovu prijateljicu brutalno pretuku, Nik se sveti, ali otkriva da ju je pretukao sin moćnog mafijaškog bosa. Odjednom, Nik je upleten u svet kriminalnog podzemlja i progonjen u isto vreme i od policije i od mafije. Ulog je podignut i Nik ima još samo jednu šansu da promeni svoju sreću, a ovoga puta igra na sve ili ništa.

O FILMU

Scenario za film „Džoker – Wild Card“ pisao je po svom romanu “Heat” dvostruki dobitnik Oskara, Vilijam Goldman (za filmove „Buč Kasidi i Sandens Kid“ i „Svi Predsednikovi ljudi“), široko poznat i po naslovima „Maratonac“ i „Mizeri“. Producent Stiv Cesman smatra da je scenario tako dobro napisan da se svi likovi prepliću i da ne postoji ni jedan dijalog iz originalnog materijala koji nema određenu svrhu.

U glavnom timu nalaze se Džejson Statam, režiser Sajmon Vest i kultni akcioni režiser Kori Jen (Corey Yuen). Nakon što je jezgro tima sastavljeno, sledeći zadatak je bio pronaći glumce koji će biti u mogućnosti da iznesu složene i razvijene uloge koje je Goldman napisao. „Džoker – Wild Card“ je okupio talente kao: Džejson Aleksandar, Majlo Ventimilija, En Hejc, Sofija Vergara, Houp Dejvis i Stenli Tuči.

O REŽISERU

Sajmon Vest (reditelj)
Režirao je filmove „Leteća Tamnica“ („Con Air“), sa Nikolasom Kejdžom, Generalova ćerka („The General’s Daughter“) sa Džonom Travoltom i „Lara Kroft: Pljačkaš grobnica“ („Lara Croft: Tomb Raider“) sa Andželinom Džoli. On je jedini režiser sa zaradom preko 100 miliona dolara u SAD-u za svoja prva tri filma. Vest je režirao akcioni rimejk „Mehaničar“ sa Džejsonom Statamom i Ben Foster i „Plaćenici 2“. Ovaj film je zaradio preko 300 miliona dolara u bioskopima širom sveta. Vest je i izvršni producent za Oskar nominovanog filma „Pad crnog jastreba“ („Black Hawk Down“).

O GLUMCIMA

Džejson Statam (Nik Vajld)
Jedan jeod najboljih akcionih glumaca današnjice. Rođen je u Engleskoj i bivši je britanski reprezentativac u skokovima u vodu sa osvojenim dvanaestim mestom na svetu. Tokom obuke u čuvenom „Crystal Palace National Sport Center“ u Londonu, filmske ekipe i fotografi ga vide kao talenat za pojavljivanje u reklamama. U životu je radio sve dok nije upoznao režisera Gaja Ričija, koji je Statamu poverio ulogu ubice u filmu „Dve čađave dvocevke“. Saradnja sa Gajom Ričijem nastavlja se i u filmu „Sneč“ sa Bredom Pitom. Zatim u filmu „Transporter“, Luka Besona igra glavnu ulogu. Takođe se pojavljuje u filmovima kao „Dobar posao u Italiji“, „Haos“, „Transporter“ 2 i 3, „Pljačka“, „Trka smrti“, „Plaćenici“, „Mehaničar“ i „Paklene Ulice 7“.

Sofija Vergara (Didi)
Jedna jeod najzabavnijih i najseksepilnijih glumica u Holivudu, koja je počela rad na latinoameričkoj televizijskoj mreži i uspešno prešla na globalno tržište. Glumila je u nekoliko poznatih TV serija, među kojima je „Moderna porodica“, za koju je nominovana za Emi i Zlatnog globusa, a može se videti i u filmovima „Matori žigolo“ („Fading Gigolo“), „Velika nevolja“ („Big Trouble“), „Štrumpfovi“ („The Smurfs“), „Tri bitange“ („The Three Stooges“), „Četiri brata“ („Four Brothers“) i dr.

Oficijelni sajt:

Wild Card (2015)

Premijera: 16. jul 2015. godine

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar