Džon Vik

Žanr: akcija, triler
Trajanje: 101 min.

Glavne uloge:Kijanu Rivs (Keanu Reeves), Majkl Nikvist (Michael Nyqvist), Alfi Alen (Alfie Allen), Viljem Dafo (Willem Dafoe), Brižet Mojnahan (Bridget Moynahan), Džon Leguizamo (John Leguizamo), Jan Mekšejn (Ian McShane)
Scenario:Derek Kolstad (Derek Kolstad)
Režija:Čed Stajhevski (Chad Stahelski), Dejvid Lič (David Leitch)

SINOPSIS

Nakon iznenadne smrti voljene žene, Džon Vik (Kijanu Rivs) dobija poslednji poklon od nje – štene bigla Dejzi i poruku u kojoj ga moli da ne zaboravi kako je to voleti. Džonova žalost biva prekinuta kada njegov Boss Mustang iz 1969. privuče pažnju sadističkog kriminalca Džozefa Tarasova (Alfi Alen). Kad Džon odbije da mu proda auto, Džozef i njegovi pomoćnici provaljuju mu u kuću, kradu auto, prebijaju ga do nesvesti i ubijaju Dejzi, ali nisu svesni da su upravo probudili jednog od najbrutalnijih ubica ikad viđenog u svetu podzemlja. Džonova potraga za ukradenim autom odvlači ga u delove Njujorka koje turisti nikada neće videti, podzemni svet kriminala kojim je Džon Vik jednom vladao. Džon uskoro saznaje da traži sina Viga Tarasova (Majkl Nikvist), okrutnog ruskog šefa i svog bivšeg partnera, koji mu ucenjuje glavu u nadi da spase svoje dete. Kako bi preživio, Džon opet postaje nemilosrdni ubica i upušta se u borbu s Vigom i njegovim vojnicima u kojoj možda niko neće preživeti.

O FILMU

Kad plaćenog ubicu u penziji brutalni ruski mafijaš natera da se vrati u akciju, on se nemilosrdno upusti u lov svojih protivnika. Njegova nepopustljivost je legendarna u svetu podzemlja, a mi je vidimo u filmu „Džon Vik“, priči o osveti i iskupljenju.

Kijanu Rivs se vraća na veliko platno u novom akcionom trileru. U ovom filmu Rivs igra bivšeg plaćenog ubicu, koji, nakon što upozna ljubav svog života, odluči da prekine sa ovim opasnim poslom kako bi sačuvao svoju novoformiranu porodicu. Nažalost, njegov mir ne traje dugo s obzirom na to da mu žena naglo umire, a u tom trenutku pojavljuju se ljudi iz njegove prošlosti i računi koje mora da sravni.

Film se u svom stilu i naraciji oslanja na novi talas hongkongškog i korejskog akcionog filma. Filmovi kao što su „The Killer“ Džona Vua, „Samuraj“ Žan Pjer Melvila služili su kao inspiracija rediteljima Čedu Stajhevskom i Dejvidu Liču.

U ovom ostvarenju rediteljskog dvojca, pored Rivsa, zapažene uloge ostvarili su i Alfi Alen i Viljem Dafo, dok scenario za film potpisuje Derek Kolstad.

Oficijelni sajt:

 

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike