Eleonorina tajna

Žanr: animirani, porodični
Trajanje: 80 min.
Originalni naziv: Le secret d’Eleonore/Kerity, la maison des contes

Glavne uloge: Pol Bandu (Paul Bandey), Paskal Berger (Pascal Berger), Loran Deu (Lorant Deutsch), Žoan Farel (Joanne Farrell)
Scenario: Anik Leray, Alexandre Reverend, Murielle Canta
Režija: Dominik Monferi (Dominique Monfery)

SINOPSIS

Sedmogodišnji Nejtanijel provodi letnji raspust na obali mora, u vili svoje stare tetke Eleonore. Tetka mu je ostavila ključeve svoje ogromne biblioteke starih knjiga. Nejta knjige ne zanimaju, jer ne ume dobro da čita, sve dok ne otkrije da knjige nisu obične. Naprotiv! U njima zaista žive mnogobrojni likovi: kapetan Kuka, Alisa, Pinokio, džinovi i vile. Oni mogu da prežive samo ako im neko čita čarobni prastari zapis, i to sada mora da radi Nejtanijel. Kada sve knjige završe kod preprodavca polovnih knjiga, Nejtanijel mora poći da oslobodi svoje prijatelje i da pri tome nauči da čita stari zapis kojim će likove iz bajki sačuvati u životu za svu buduću decu na svetu.

O FILMU

Animator Dominik Monferi, reditelj „Eleonorine tajne”, nominovan je za Oskara 2004. godine i nagrađivan za svoj rad na festivalima širom sveta. Ova raskošna animacija je priča o radosti čitanja i o sećanju na drage osobe.

Oficijelni sajt:

 

Ostavite komentar