najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Eskobar: izgubljeni raj

Žanr: romansa, triler
Trajanje: 114 min.
Zemlja produkcije: Francuska, Španija, Belgija

Glavne uloge:Džoš Hačerson (Josh Hutcherson), Benisio del Toro (Benicio Del Toro), Brady Corbet
Scenario:Andrea di Stefano (Andrea Di Stefano)
Režija:Andrea di Stefano (Andrea Di Stefano)

SINOPSIS

Priča je ispričana iz perspektive Nika (Džoš Hačerson), mladog surfera iz Kanade, koji pronalazi “raj na zemlji” u Kolumbiji. Tirkizne lagune, peščane plaže, savršeni talasi – predstavljaju ostvarenje sna. Upoznaje Mariju, zavodljivu i divnu Kolumbijku u koju se strasno zaljubljuje. Međutim, ubrzo dolazi trenutak koji menja sve – Marija mu predstavlja svog ujaka Pabla Eskobara. On poziva Nika i njegovog brata Dilana u svoju ,,kućicu“ na zabavu. Kada sazna da imaju problema sa nekim lokalnim propalicama, Pablo se nudi da se ,,pobrine“ za to. Propalice pronalaze mrtve, a Nik biva uvučen u svet ekstravagancije, korupcije i krvoprolića iz koga će se jedva izvući.

O FILMU

Kakav je ujak bio Pablo Eskobar? Otmice, droga, bombaški napadi, ubistva – Pablo Eskobar je u Kolumbiji širio strah i trepet. Ovo je film o poslednjim godinama njegove vladavine. Dvadeset i dve godine nakon njegove smrti, na velike ekrane stiže filmska priča “Eskobar: Izgubljeni raj” o poslednjim godinama njegove vladavine. Režiju potpisuje Andrea di Stefano, a glavne uloge poverio je Benisiju del Toru i Džošu Hačersonu.

Triler “Eskobar: Izgubljeni raj” otkriva nekoliko aspekata – kakav je bio Eskobarov porodični život, kako je plivao u političkim vodama i, naravno, koliko je bio okrutan. Eskobar je od trgovine kokainom zarađivao milione, ali nikad nije zaboravio siromašne – gradio im je stanove i bolnice. Upravo zbog toga, za najcrnju sirotinju i sve izgnanike iz medeljinskog društva ostaće zauvek heroj.

Reditelja Andrea di Stefana godinama su fascinirale priče o svetu organizovanog kriminala, a naročito o kralju kokaina Pablu Eskobaru. Fascinacija se ubrzo pretvorila u opsesiju koja je rezultirala filmskom pričom o jednom od najmoćnijih dilera droge. Lik harizmatičnog dilera droge godinama je bio izazov filmskim rediteljima. Nije mu odoleo ni Andrea di Stefano, koji je želeo da napravi film o Eskobarovim kodeksima koji su uvek bili isti – žene i deca se ne tuku, porodica je svetinja i ne smeš da je izdaš, čak ni po cenu gubitka života.

Okidač za ovaj film i istraživanje o Eskobaru bila je priča koju je čuo od prijatelja policajca, o čoveku kome je navodno Eskobar poverio skrivanje svog novca, pre naručivanja njegovog ubistva, kako bi lokacija ostala tajna. Di Stefano se bacio na istraživanje, a rezultat portage je film „Eskobar: Izgubljeni raj“, ali sam reditelj ističe da ga nikad ne bi snimio da je ulogu Eskobara odbio njegov prvi i jedini izbor – glumac Benisio del Toro.

“Uvek je teško i zastrašujuće igrati lik čoveka koji je stvarno postojao. Nisam znao mnogo o njegovom životu. Ispostavilo se da voleo da puši travu, organizuje zabave, ali nije uzimao kokain. Film otkriva samo delove njegovog života, koji su ispričani iz ugla mladog čoveka (u filmu ga igra Džoš Hačerson), koji se zabavlja sa njegovom sestričinom. „Eskobar: Izgubljeni raj“ otkriva nekoliko aspekata – kakav je bio Eskobarov porodični život, kako je plivao u političkim vodama i, naravno, koliko je bio okrutan”, izjavio je nedavno Benisio. I nadovezao se: “Porodica mu je bila sve na svetu. I to je na neki način bila njegova slaba tačka.”

Oficijelni sajt:

 

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar