Fantastična četvorka

Žanr: akcija, avantura, naučna fantastika
Trajanje: 100 min.

Glavne uloge: Majls Teler (Miles Teller), Kejt Mara (Kate Mara), Majkl B. Džordan (Michael B. Jordan), Džejmi Bel (Jamie Bell)
Scenario: Sajmon Kinberg (Simon Kinberg), Džeremi Sleter (Jeremy Slater), Džoš Trenk (Josh Trank), Stena Li (Stan Lee), Džeka Kirb (Jack Kirby)
Režija: Džoš Trenk (Josh Trank)

SINOPSIS

Film donosi priču koja govori kako su nastali superheroji – Gospodin Fantastični, Nevidljiva žena, Čovek Baklja i Stvor. Najdugovečniji Marvelov tim superjunaka dolazi na velika platna u priči o mladim autsajderima koji menjaju svoje fizičko stanje na neverovatan način kada se teleportuju u udaljene i opasne svetove. Ujedinjeni, ovi neobični heroji moraće da spasu Zemlju od bivšeg prijatelja koji je od jednom postao opaki neprijatelj.

O FILMU

Jedna od najpopularnijih franšiza superheroja dobija “reboot”, ponovni početak sa potpuno novom postavkom glumaca i reditelja. Tim od četvoro ljudi biva teleportovan u alternativni univerzum gde se njihova fizička forma menja u srži i oni dobijaju nove sposobnosti. Sada moraju da nauče da ih koriste i rade kao tim kako bi spasli Zemlju od zajedničnog neprijatelja.

“Fantastična 4“ ovim filmom doživljava svoje četvrto filmsko izdanje, ali će ovoga puta ekipa biti nešto drugačija i ovaj film, od koga fanovi očekuju mnogo, predstavlja ponovan početak franišize. Novi nastavak filma “Fantastična četvorka” zasnovan je na istoimenom stripu Stena Lija i Džeka Kirbija. Na redateljskoj stolici je Tima Storija zamenio Džoš Trenk, a scenario su napisali, pored Trenka, Sajmon Kinberg i Džeremi Sleter. Glavne likove igraju novi mladi glumci, pa će publika gledati Majlsa Telera u ulozi Rida Ričardsa (Gospodin Fantastični), Kejt Maru u ulozi Sju Storm (Nevidljiva žena) i Džejmija Bela u ulozi Bena Grima (Stvor). Majkl B. Džordan tumači lik Džonija Storma (Čovek baklja), dok glavnog negativca u filmu Doktora Duma igra Tobi Kebel.

Zanimljivo je kako je prvi put fantastični lik Stvor stvoren i prikazan pomoću napredne kompjuterske tehnologije, a ne – kao do sada, filmskom šminkom. Benov fizički oblik je zauvek promenjen nakon putovanja u alternativni univerzum. Benova transformacija pretvara ga u pokretnu stenu koja se regeneriše kada se ošteti. To mu daje epsku snagu, ali zato nije sposoban da oseti dodir. Posle promene, on postaje poznat kao Stor.

Oficijelni sajt:

Fantastic Four (2015)

Premijera: 4. avgust 2015. godine u 20.45 časova, hotel “Radisson Blu”

Ostavite komentar