najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Film o Ejmi Vajnhaus u domaćim bioskopima

Foto: Wikipedia/petercruise

Dokumentarni film “Ejmi” reditelja Asifa Kapadie o britanskoj pevačici koja je preminula 2012. godine od četvrtka, 5. novembra, naćiće se na redovnom bioskopskom repertoaru.

Film se pretežno oslanja na arhivske snimke koji do sada nisu puštani u javnost, a u filmu mogu se čuti i njene, do sada, neobjavljene pesme, navodi se iz distributerske kuće “Blitz film&video”.

Film počinje sa insertima njenog kućnog videa kada je imala samo 14 godina. Kapadia je za potrebe snimanja filma obavio preko 100 intervjua sa rodbinom i prijateljima Ejmi Vajnhaus, želeći da pronikne u suštinu njenog života i da ga osvetli sa različitih strana.

Kapadia dobitnik je nagrade BAFTA i poznat je po vizuelno raskošnim filmovima. Režirao je slavni film “Sena” za kompaniju “Working Title” o legendi Formule 1 Artonu Seni.

“Sena” je dokumentarac sa najvećom zaradom u istorijii britanske kinematografije, a nagrađen je brojnim međunarodnim nagradama. Kapadia posebno voli da proučava živote neobičnih i nesvakidašnjih ljudi. Proslavio se kratkim filmom “The sheep thief” (1997).

(Tanjug)

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.