najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Hrabri vitez Trenk (video)

Žanr: animirani, sinhrohzovan
Trajanje: 75 min
Zemlja porekla: Nemačka

Glavne uloge u sinhronizaciji: Mateja Vukašinović, Milan Gromilić, Dragan Vujić-Vujke, Milan Caci Mihailović, Dušica Novaković
Glavne uloge: Georg Sulzer, Axel Prahl, Johannes Zeiler
Scenario: Gerrit Hermans, Gerrit Hermans
Režija u sinhronizaciji: Dušica Novaković
Režija: Anthony Power

SINOPSIS

Ovo je priča o dečaku Trenku, kome je glas pozajmio Mateja Vukašinović. On mora da nauči šta su junaštvo i hrabrost pre nego što od siromašnog kmeta na imanju zlog Barona Zlopogledića (Milan Gromilić) izraste u sjajnog viteza pod zaštitom velikog mentora viteza Gvozdena od Debelog ‘lada (Dragan Vujić Vujke).

O FILMU

Polaznik škole mjuzikla Dečjeg kulturnog centra Beograd, Pinkova zvezdica (u odrastanju) i od nedavno glumac u sinhronizacijama, Mateja Vukašinović snimio je singl “Trenkova pesma” kao muzički video spot i pesmu da dodatno promoviše svoj glumački prvenac.

Radnja ovog evropskog crtanog filma za koji savremena kritika kaže da je “Mač u kamenu” nove generacije, smeštena je u srednji vek među vitezove, ulične svirače i zmajeve. Ovaj nemački crtać pun je iznenađujućih preokreta koji će sigurno razveseliti publiku i najmlađe naučiti da stvari nisu uvek onakve kakve nam se na prvi pogled učine.

Dugometražna animacija, čiju režiju potpisuje Antoni Pauer (animator kultnog animiranog serijala “Nindža kornjače”), sinhronizovana je u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom Beograd. Pored polaznika prve škole mjuzikla u DKCB-u Mateje Vukašinovića u ulozi Trenka i Anđelije Milenković u ulozi princeze Tese, ovu sjajnu avanturu za vas su glasovno probudili, Milan Gromilić, Dragan Vujić-Vujke, Milan Caci Mihailović i mnogi drugi. Režiju sinhronizacije potpisuje Dušica Novaković, glumica Pozorišta na Terazijama i profesor škole mjuzikla u DKCB.

Milan Gromilić je pozajmio glas zlom Baronu Zlopoglediću, noćnoj mori hrabrog Trenka, glavnog junaka ove priče. „Mislim da je ovo jedna od trajnijih uspomena koje jedan profesionalac u našem poslu može da ostavi potomstvu. Ja sam prvenstveno stava da je ovo odgovoran zadatak, kojim čuvamo naš jezik i tradiciju, posebno na ovakvim filmovima, koji su više od zabave, a da ne pominjem da je bilo neizrecivo zabavno raditi sa Dušicom Novaković, koja je maestralno držala rediteljsku palicu na ovoj sinhronizaciji“ – izjavio je Gromilić povodom svog glumačkog debija.

Oficijelni sajt: Der kleine Ritter Trenk (2015)
Premijera: 22. septembra 2016. godine

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.