najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Igra novca (video)

Žanr: krimi, drama, triler
Trajanje: 98 min

Glavne uloge: Džordž Kluni (George Clooney), Džulija Roberts (Julia Roberts), Džek O’Konel (Jack O’Connell), Dominik Vest (Dominic West), Đankarlo Esposito (Giancarlo Esposito)
Scenario: Jamie Linden, Alan DiFiore, Jim Kouf
Režija: Džodi Foster (Jodie Foster)

SINOPSIS

„Igra novca“ je napeti triler u kom je glavni lik Li Gejts (Kluni), vrhunski televizijski voditelj kog je sopstvena emisija o finansijama pretvorila u čudotvorca Vol Strita. Međutim, pošto svima preporuči kupovinu visokotehnoloških deonica koje misteriozno propadnu, besni investitor (O’Konel) dolazi u studio i uživo pred kamerama kao taoce uzima Gejtsa i ekipu iza kamere predvođenu vrhunskom producentkinjom Peti Fan (Roberts). Dok se sve odvija u pravom vremenu, Gejts i Fan moraju da pronađu način kako da prežive i istovremeno razotkriju istinu iza velike laži koju krije igra novca. Film zapravo govori o nečemu mnogo mračnijem: na koji način uopšte dolazi do finansijske krize i kako ona utiče na obične ljude.

O FILMU

Nakon što je objavila privremeni prekid u svojoj bogatoj glumačkoj karijeri koja joj je, između ostalog, donela dve prestižne nagrade Oskar (za uloge u filmovima „Optužena“ i „Kad jaganjci utihnu“), holivudska zvezda Džodi Foster odlučila je da sedne iza kamere i režira akcioni triler „Igra novca“. Za svoj novi film Foster je angažovala dve najveće glumačke zvezde u poslednjih petnaestak godina koje su takođe vlasnici Oskara – Džordža Klunija i Džuliju Roberts. Neverovatan, ali istinit podatak – ovo je prvi film Džulije Roberts koji je prikazan u sklopu najjačeg filmskog festivala na svetu – Festivala u Kanu.

Jedna od najvećih zanimljivosti o filmu svakako je činjenica što se njegov scenario 2014. godine nalazio na tzv. „Crnoj listi“ – holivudskoj listi najboljih scenarija koji još uvek nisu producirani (nešto slično u novije vreme dogodilo se i s filmom „Ritam ludila“, koji je u konačnom ishodu postao hvaljen bioskopski hit i pokupio čak tri Oskara). Uz Džordža Klunija i Džuliju Roberts, u ostalim ulogama pojavljuju se dobitnik nagrade BAFTA Džek O’Konel, nominovan za nagradu Zlatni globus Dominik Vest, nominovan za prestižnu televizijsku nagradu Emi Đankarlo Esposito, Kris Bauer i mnogi drugi.

Oficijelni sajt: Money Monster (2016)
Premijera: 2. jun 2016. godine

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar