Ivica i Marica: lovci na veštice

Žanr: akcija, fantazija, horor
Trajanje: 88 min.
Premisa: Klasična priča sa novim obrtom!

Glavne uloge: Džeremi Rener (Jeremy Renner), Džema Arterton (Gemma Arterton), Piter Stormer (Peter Stormare), Famke Jansen (Famke Janssen)
Scenario: Tomi Virkola (Tommy Wirkola)
Režija: Tomi Virkola (Tommy Wirkola)

SINOPSIS
Nakon što su kao deca osetili ukus krvi, Ivica (Džeremi Rener) i Marica (Džema Arterton) postali su okoreli osvetnici željni odmazde. Sada će, mimo svog znanja, postati lovina i moraće da se suoče sa zlom većim i od samih veštica – svojom prošlošću.
O FILMU
Legendarna bajka transformiše se u veselu, akcionu, horor avanturu "Ivica i Marica: lovci na veštice". Priča se nastavlja 15 godina nakon što su brat i sestra Ivica i Marica uspeli da pobegnu od veštice koja jede decu, što im je zauvek promenilo život. Odrasli su u žestoke i vične lovce na veštice, željne osvete. Međutim, kako se približava zloglasna noć Plavog Meseca, a drveni gradić se suočava s noćnom morom jer mora da spase nevinu decu, Ivica i Marica će se susresti sa zlom mnogo većim od bilo koje veštice koju su ikad lovili – zlom koje možda čuva tajnu o njihovoj strašnoj prošlosti.
Širom sveta, deca se ježe od straha na pomen dobro poznate bajke "Ivica i Marica", o bratu i sestri izgubljenim u šumi, koje zatim hvata u zamku veštica koja kuva i jede decu. Na kraju priče, njih dvoje uspevaju da osujete kanibalističke planove ove veštice, ali šta im se dešava posle toga? To je ono što se režiser i scenarista Tomi Virkola usudio da zamisli i obradi u svom novom filmu.
"Želeo sam da održim duh originalne bajke, ali i da ga začinim svim onim što najviše volim u filmovima – komedijom, hororom i akcijom", kaže režiser. "A jeziva aura postojala je i u originalnoj priči, ali sam je ja doveo u prvi plan i upotpunio je humorom. Priča i dalje govori o snažnoj vezi između brata i sestre – o tome kako se njih dvoje drže zajedno, šta god da se desi, dok se suočavaju sa zlom."
Da bi izvukao Ivicu i Maricu iz legendi i stavio ih u stvarnu i savremenu akciju, Tomi Virkola je znao da će mu biti potrebne dve snažne ličnosti koje će uspeti da ožive ove likove. Potraga za idealnim savremenim Ivicom i Maricom završila se odabirom Džeremija Renera, nominovanog za Oskara za ulogu u filmu "Katanac za bol", i britanske zvezde u usponu, Džeme Arterton, koja se istakla glavnom ulogom u filmu "Princ od Persije".
Rener kaže: "Kad sam pročitao scenario, nisam mogao da verujem da ovakav film još uvek nije snimljen. Ovo je odlična ideja s mnogo potencijala. Bilo mi je uzbudljivo da istražim neverovatnu povezanost brata i sestre unutar ovog bajkovitog sveta."
Privukla ga je i Ivičina vodeća životna filozofija: "On i Marica preživeli su strašnu tragediju. Nemaju roditelje, veštica je pokušala da ih pojede, a Ivica je tu ličnu patnju i bol pretvorio u nešto dobro."
"Ima dosta energičnih akcionih scena u filmu", nastavlja Rener. "Ono što razlikuje ovaj film od drugih jeste to što heroji obično dobijaju sve svoje bitke, a Ivica i Marica su isprebijani više puta. Morali smo da se pomirimo s tim da ćemo svakog dana dobiti batine! Ipak, super smo se zabavljali. Tomi je uspeo da stvori odličan miks ozbiljnog i duhovitog, što po meni određuje pravu avanturu."
I Artertonova je bila privučena obrtom u priči. "Obožavam originalnu bajku, a ovaj film počinje od nje, a onda pravi veliki zaokret. Film se pridružuje Ivici i Marici onda kad su postali slavni kao lovci na veštice. Ali to je i trenutak kad počinju da se pitaju ko su i zašto su se ove grozne stvari desile baš njima – što će ih odvesti u veoma napetu situaciju", kaže glumica.
Oficijelni sajt:

Premijera: 6. februar 2013. godine u bioskopu Kolosej, 20.15 časova

Ostavite komentar