Kako se rešiti šefa 2

Žanr: komedija
Trajanje: 108 min.

Glavne uloge:Džejson Bejtman (Jason Bateman), Džejson Sudeikis (Jason Sudeikis), Čarli Dej (Charlie Day), Dženifer Aniston (Jennifer Aniston), Kevin Spejsi (Kevin Spacey), Džejmi Foks (Jamie Fox), Kris Pajn (Chris Pine), Kristof Volc (Christoph Waltz)
Scenario:Šon Anders (Sean Anders), Jonathan M. Goldstein, John Francis Daley, John Morris
Režija:Šon Anders (Sean Anders)

SINOPSIS

Nik (Bejtman), Dejl (Dej) i Kurt (Sudeikis) siti su tuđeg šefovanja i odlučili su da pokrenu sopstvenu firmu, ali lukavi ulagač će ih zeznuti. Prevarena i očajna trojka odlučuje da otme ulagačevog sina i u zamenu za njegovo oslobađanje traži vraćanje kontrole nad kompanijom.

O FILMU

U nastavku popularne komedije iz 2011. godine Džejson Bejtman, Čarli Dej i Džejson Sudeikis opet će nas zasmejava kao Nik, Dejl i Kurt. U filmu glume i Dženifer Aniston, oskarovac Džejmi Foks, dok su nova lica Kris Pajn i Kristof Volc.

Nika, Dejla i Kurta sećamo se po neverovatno neuspešnom planu ubistva iz prvog dela u kom smo videli da nije svako stvoren za kriminal, a bilo je očigledno i da im je vreme za promenu karijere. U ovom delu, Nik, Dejle i Kurt odlučili su se baš na taj korak i pokušaće ostvariti američki san. „Imaju proizvod za koji misle da ga mogu proizvoditi, oglašavati i prodavati i uložiće sve što imaju. Klade se sami na sebe, što možda i nije najbolja ideja“, komentariše Bejtman.

Trojka kreće u novu avanturu, a tu su i novi suparnici. „Još uvek uspevamo jedan drugog iznenaditi. Čarli, Džejson i ja postali smo poput tima. Imao sam sreće da sarađujem sa sjajnim ekipama, a ovo je jedna od najboljih“, kaže Sudeikis. Sa tako talentovanom ekipom vladao je duh saradnje i improvizacije, a osim trojke, tu su i Dženifer Aniston, ponovo kao zubarka, opsednuta seksom Džulija Heris i Džejmi Foks kao Din „MF“ Džouns. Tu su i Kris Pajne kao Rek Hanson i Kristof Volc kao Bert Hanson.

Anders je tačno znao šta želi od nastavka: „Hteli smo novu priču, a ne samo nove šefove kojih se trojka želi rešiti. Hteli smo da budu očajni iz novih razloga i da im opet padaju na pamet suluda rešenja. „U ovom nastavku oni sanjaju da će postati preduzetnici, a taj će se san urušiti zbog lukavog ulagača koji će im ukrasti ideju i zadnji novčić iz džepa, a s obzirom na to koliko su se zadužili, i zadnji novčić koji će ikada imati. Ipak, ne odlučuju se baš svi kojima se tako nešto dogodi na otmicu i baš su zato Nik, Dejle i Kurt tako zabavni. Znaju da su potpuno podbacili sa ubistvom, ali otmica, to je nešto za šta su možda talentovani? Osim toga, niko neće stradati. Naravno, sve će se zakomplikovati.

Producent i jedan od scenarista Džon Moris komentariše: „Oduševila nas je ideja sa otmicom i kako sve kreće u pogrešnom smeru. Bilo je zabavno gledati kako smišljaju kako će dalje na osnovu filmova koje su gledali, a i mi smo se zabavljali razmišljajući kako svi gledamo te filmove i komentarišemo greške koje čine kriminalci, kao da bismo bili puno bolji.“ „Tu je sve što se gledaocima svidelo u prvom filmu, a sve ide još dalje“, kaže producent Bret Ratner. „Jako sam uživao kao producent ovog filma. Ovi momci imaju hemiju i to su sjajno preneli na film i biti deo toga bilo je jako zabavno.“ Inače, čini se da trojka nije izvukla nikakve pouke iz prvog filma. Anders kaže: „U puno nastavaka likovi su prošli neku transformaciju, nekako su nove osobe, a ovde nema promene. Oni čak i na kraju ovog filma nisu ništa pametniji.“

O REŽISERU

Šon Anders (režiser, scenarista)
Anders i njegov kreativni partner Džon Moris nedavno su napisali scenario za komediju „We’re the Millers“ i za nastavak slavne komedije „Dumb and Dumber To“. Pre toga napisali su „Hot Tub Time Machine“, „Mr. Popper’s Penguins“ i „Sex Drive“, koji je Anders i režirao. Anders je 2012. režirao komediju „That’s My Boy“, u kojoj glume Adam Sandler i Endi Samberg, a sledeći projekat mu je „Daddy’s Home“.

O GLUMCIMA

Džejson Bejtman (Nik)
Osvojio je Zlatni globus 2005. godine za najboljeg glumca u humorističkoj seriji i imao nominaciju za Emi i dve nominacije za nagradu SAG za ulogu Majkla Bluta u višestruko nagrađivanoj hit-seriji „Arrested Development“. Glumac, producent i reditelj, već duže vreme uživa u glavnim ulogama na filmskom platnu i malim ekranima. U 2007. glumio je u Piter Bergovom akcionom trileru „The Kingdom“ i u Zek Helmovoj porodičnoj fantaziji „Mr. Magorium’s Wonder Emporium“. U 2008. gledali smo ga u Piter Bergovom filmu „Henkok“, a glumio je i u filmu „Džuno“, jednom od najuspešnijih nezavisnih filmova u istoriji. U 2010. gledali smo ga uz Anistonovu u romantičnoj komediji „The Switch“, a godinu dana ranije u filmu nominovanom za Zlatni globus i nagradu Akademije „Up in the Air“ Džejsona Rajtmana, kao i u Favrouovom „Couples Retreat“. Iste godine glumi u filmu „Extract“, koji je i producirao, a ostvaruje i zapaženu ulogu u komediji Rikija Džervejsa „The Invention of Lying“ i sjajnu ulogu u Kevin Mekdonaldovoj kriminalističkoj drami „State of Play“. Neke od ostalih komedija u kojima je glumio: „Paul“, „The Change-Up“, „Horrible Bosses“, „Bad Words“, „The Ex“, „The Break-Up“, „Dodgeball: A True Underdog Story“, „Starsky & Hutch“, „The Sweetest Thing“.

Oficijelni sajt:

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike