najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kingsman: tajna služba

Žanr: akcija, avantura, komedija
Trajanje: 129 min.

Glavne uloge: Kolin Firt (Colin Firth), Taron Egerton (Taron Egerton), Semjuel L. Džekson (Samuel L. Jackson), Mark Hamil (Mark Hamill), Mark Strong (Mark Strong), Majkl Kejn (Michael Caine)
Scenario: Džejn Goldman (Jane Goldman), Metju Von (Matthew Vaughn) iMark Milar (Mark Millar), Dave Gibbons (strip “The Secret Service”)
Režija: Metju Von (Matthew Vaughn)

SINOPSIS

“Kingsman: Tajna služba” prikazuje priču o supertajnoj špijunskoj organizaciji koja u jednom trenutku regrutuje mladića sa ulice sa velikim potencijalom, kako bi se posvetila zahtevnom programu treninga. U isto vreme, prevrtljivi kompjuterski genije postaje prava globalna pretnja.

O FILMU

Film je nastao na osnovu priznatog stripa i u režiji čuvenog reditelja Metjua Vona. Izabrati pravog britanskog džentlmena Kolina Firta za ulogu Herija Harta u ovom filmu nije bila teška odluka za Vona: ,,Zabavno je i drugačije gledati Kolina u ovakvoj ulozi”, kaže Von. ,,Bilo je rizično to uraditi, ali je Kolin izvenredno poneo ulogu. Znao sam da može da iznese džentlmenski aspekt špijuna, ali nisam bio siguran da li će uspeti sa akcionim scenama. Izveli smo ga iz njegove komforne zone, a on se veoma potrudio, tako da, nakon svega, Kolin može biti sjajan akcioni heroj.”

Kritičari predviđaju da mlade zvezde, Tarona Egertona i Sofi Kukson, čekaju velike karijere u filmskoj industriji, jer u ovom ostvarenju oni nimalo ne zaostaju za legendarnim Majklom Kejnom i Markom Strongom. Svakom dobrom špijunu potreban je i odgovarajući zlikovac, pa u liku Valentajna, koga tumači Samjuel L. Džekson, ovakav žanr otkriva manijakalnog antagonistu. Džeksonu se dopao Vonov i Goldmanov scenario i, kako kaže, sam je razumeo motive ovog lika: ,,Ono što je zaista ludo je to što sve ima smisla”, smeje se on. ,,Film je pun fantastičnih vizuelnih slika, pa sam stvarno uživao radeći na njemu”.

O REŽISERU

Metju Von (reditelj, scenarista)
O Metjuu Vonu najbolje govore ostvarenja na kojima je radio. Kao producent, čuven je po blokbasterima “Dve čađave dvocevke”, “Sneč”, “Zatvorski krug”, a kao scenarista/reditelj stvorio je poznate filmove “U vrtlogu zločina”, “Zvezdani prah”, “Fajter”, “X-men: Prva klasa” i sada “Kingsman: Tajna služba”.

Oficijelni sajt:

 

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.