U trendu

Kolonija (video)

Žanr: drama, romansa, triler
Trajanje: 110 min

Glavne uloge: Eema Votson (Emma Watson), Danijel Brul (Daniel Bruhl), Majkl Nikvist (Michael Nyqvist)
Scenario: Torsten Wenzel, Florijan Galenberger (Florian Gallenberger)
Režija: Florijan Galenberger (Florian Gallenberger)

SINOPSIS

Filmski zaplet gradi se oko priče o ljubavi između mlade stjuardese Lene i njenog momka, političkog aktiviste Danijela, čija ljubav biva prekinuta voljom moćnika. Lena (Ema Votson) odlazi sa dečkom u Čile, ali njega za vreme vojnog puča odvode Pinočeve tajne jedinice. Kolonija je predstavljena kao dobrotvorna misija predvođena propovednikom Polom Šaferom, ali zapravo, to je mesto sa koga je nemoguće pobeći. Lena odlučuje da se priključi tom kultu, ne bi li pronašla Danijela i pokušala da ga izbavi sa ovog surovog mesta

O FILMU

„Kolonija“ otkriva život unutar kulta koji kao paravan koristi veru kojom opravdava svoje monstruozne zločine. Film govori prvenstveno o snazi ljubavi i prevazilaženju sopstvenih barijera, ali i o gubicima na koje ne pristajemo.

„Kolonija“ je film nemačkog režisera Florijana Galenbergera koji u svojoj karijeri ima Oskara za kratki film „Quiero Ser“, 2001. godine, snimnjen u Meksiku. Premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Torontu kao i Berlinskom filmskom festivalu.

Danijel Brul, nemački glumac španskog porekla, započeo je glumačku karijeru 2003. godine u debitantskom filmu „Zbogom Lenjine“, koji je dobio šire priznanje i kritike koje su mi omogućile Evropsku i Nemačku filmsku nagradu za najboljeg glumca. Međunarodnoj publici poznat je po ulogama u filmovima: „Bornov ultimatum“, „Prokletnici“ i „Dame u lavandi“.

Majk Nikvist je švedski glumac, postao je poznat zahvaljujući ulozi u krimi seriji „Beck“. Najbolje mu leže uloge negativaca, a najzapaženije su u filmovima : „Devojka sa tetovažom zmaja“, „Džon Vik“, „Nemoguća Misija“.

Oficijelni sajt: Colonia (2015)
Premijera: 13. oktobar 2016. godine

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike