U trendu

Krimi radnje

Žanr: komedija
Trajanje: 98 min.
Premisa: Prava meta. Pogrešna žena.

Glavne uloge:Dženifer Aniston (Jennifer Aniston), Mos Def (Mos Def), Ajla Fišer (Isla Fisher), Tim Robins (Tim Robbins)
Scenario:Den Šehter (Daniel Schechter), Elmor Lenard (Elmore Leonard) – roman
Režija:Den Šehter (Daniel Schechter)

SINOPSIS

Dvadeset godina pre Džeki Braun, Luis i Ordel, par sitnih kriminalaca, dolaze na ideju da ucenjuju korumpiranog preduzimača iz Detroita Frenka Dosona, koji ima milione na of-šor računima. Frenk i njegova lepa žena Miki Doson žive u bogatom predgrađu Detroita. Luis i Ordel odlučuju da kidnapuju Miki, koja pati od dosade i krize identiteta u nesrećnom braku, za milion dolara, uz pretnju Frenku, da će, ako odluči da ode u policiju, otmičari samo morati da ga podsete na njegove ilegalne aktivnosti. Šta može da krene naopako? Miki je kidnapovana i smeštena u kuću Ričarada Edgara Monka, grotesknog i moronskog naci-simaptizera i zaluđenika oružjem.

Do tog trenutka, jedini potencijalni problem je svedok Mikinog kidnapovanja, njen promiskuitetni komšija Maršal Tejlor, koji ju je upravo tada posetio u nameri da započne aferu sa njom. Maršal je sada u dilemi da li da prizna da je hteo aferu sa Miki i da time pomogne policiji, ili samo da se pritaji i sačeka da vidi šta će se desiti sa Miki. Najvažnija činjenica je što Miki, Luis i Ordel ne znaju da je Frenk upravo podneo zahtev za razvod. Da stvar bude gora, na scenu stupa Melani, Frenkova seksi i lukava ljubavnica, koju on krije na Bahamima. Ona preuzima kontrolu i uspeva da izmanipuliše situaciju i ometa ucenu. Frenku daje ideju da možda on ne želi Miki nazad, sad kad je razvod pokrenut. Ono što sledi je neverovatan niz preokreta, prevara i akcija koje je mogao da osmisli samo sjajni um Elmora Lenarda.

O FILMU

Komedija je zasnovana na romanu „The Switch“ legendarnog autora krimi romana Elmora Lenarda. Poznati pisac je stvorio brojna remek-dela, a neka od njih su preneta i na veliko platno u filmovima: „Uhvati Šortija“ (1995), sa Džonom Travoltom, Tarantinov „Džeki Braun“ (1997), „Poslednji obračun na reci Sejber“ (1997), „Veoma Opasna Romansa“ (1998) sa Džordžon Klunijem, „Budi kul“ (2005), ponovo sa Džonom Travoltom, „U 3:10 za Jumu“ iz 2007 sa Raselom Krouom, „Smrtonosni hitac“ (2008) i mnogi drugi.

Den Šehter kaže: „Dok sam bio na koledžu, ukrao sam bratu primerak knjige ‘Uhvati Šortija’ Elmora Lenarda. To je bilo očekivano, jer, naravno, knjiga je bila bazirana na filmu koji sam poznavao i voleo. Izazivam bilo koga da uzme knjigu Elmora Lenarda, da pročita prvo poglavlje, prvu stranu, možda samo i nekoliko prvih rečenica i da potom proba da spusti knjigu. Iskreno verujem da je njegovo zlatno pravilo od ‘izostavljanja delova koje većina ljudi propusti’ ono što ga je učinilo najboljim u ovom biznisu. Roman ‘The Switch’ bio je za mene filmski doživljaj u potpunosti, od prve do poslednje reči. Meni je knjiga bila kao da su Kventin Tarantino, Braća Koen i Vudi Alen okupili i nekako napravili umotvorinu projekta. Ispunjena je neočekivanim humorom, napetošću, uzbuđenjima, obrtima i nezaboravnim karakterima. Pročitao sam ovu knjigu poput muzičara koji čita muzički komad za koji veruje da ujedno može i da ga svira i da doda nešto svoje. ‘Krimi radnje’ je priča o kompleksnim ljudima koji pokušavaju da izvuku najbolje od prostog plana, koji je krenuo naopako. To je moje ljubavno pismo radu Elmora Lenarda, koje će od sada i zauvek nastavljati da me podseća da biti iskren i biti zabavan nikada ne mora da isključuje jedno drugo.“

O REŽISERU

Den Šehter (režiser)
Rođen je i odrastao u Njujorku. Posle filmova „Goodbye Baby“ i „Supporting Characters“, „Krimi radnje“ je njegov treći film.

O GLUMCIMA

Dženifer Aniston (Miki)
Emijem i Zlatnim globusom nagrađena glumica. Serija „Prijatelji“, čije je snimanje počelo 2004. godine, a u kojoj je dobila jednu od glavnih uloga, donela joj je svetsku slavu, a 2006. magazin „Holivudski reporter“ stavio ju je na listu 10 najplaćenijih zvezda. Paralelno sa snimanjem serije „Prijatelji“, Dženifer je počela da gradi i filmsku karijeru. Najveći uspeh u tom periodu, Anistonova je postigla u filmovima „Svemogući Brus“ sa Džimom Kerijem i „Nevolje sa Poli“, a sa stanovišta kritičara, jedna od njenih najboljih uloga ostvarena je u filmu „Dobra devojka“.

Anistonova je glumila u mnogim, kako studijskim, tako i u filmovima nezavisne produkcije i posvetila je puno radno vreme svojoj karijeri. Tumačila je glavne uloge u filmovima „Šuška se“ uz Kevina Kostnera, „Izbačeni iz koloseka“ uz Klajva Ovena, emotivnom filmu „Marli i ja“ sa Ovenom Vilsonom, kao i u mnogim drugim. Još neke od njenih značajnijih uloga su u filmovima „Lovac na glave“, „Neočekivana ljubav“, „Moja nazovi žena“, „Kako se rešiti šefa“, „Ti ga prosto ne zanimaš“, „Mi smo Milerovi“.

Jasin Bej (Mos Def) (Ordel)
Jedan od najsvestranijih umetnika svoga vremena, Jasin Bej je postao međunarodna senzacija u pozorištu, filmu, na televiziji i u muzičkoj industriji. Jasin je započeo svoju profesionalnu mizičku karijeru kao Mos Def 1994. Od tog vremena, on je radio i kao solo umetnik i u saradnji sa drugima. Objavio je četiri studijska albuma i tri kompilacijska albuma, kao i jedan album, deo „Black Star“. Dobio je šest Gremi nominacija, uključujući i onu za najbolji rep album u 2010. za svoje najnovije izdanje. Pojavio se u filmu „Bal čudovišta“ sa Hali Beri, „Posao u Italiji“ sa Šarliz Teron, „16 blokova“ s Brusom Vilisom i „Kadilak Rekords“ sa Adrijanom Brodijem, za koji je dobio nominaciju za najbolju sporednu ulogu. Zlatni globus i nominaciju za Emi dobio je za svoje izvođenje Vivien Tomas u filmu „Božijih ruku delo“.

Ajla Fišer (Melani)
Nedavno je glumila u filmovima „Veliki Getsbi – 3D“, zajedno sa Leonardom Dikaprijem, „Velika iluzija“ sa Morganom Frimanom i u komediji „Bachelorette“. Njene značajne uloge uključuju: crnu komediju „“Burke i Hare“, „Ispovest kupoholičarke“, romantičnu komediju „Koja je ona?“, blokbaster komediju „Lovci na deveruše“. Na malom ekranu se pridružila ekipi hvaljene TV serije „Ometeni u razvoju“. Ovo je neobična humoristička serija, karakteristična po uvrnutom humoru i originalnoj formi.

Tim Robins (Frenk)
Višetsruko je talentovani scenarista, režiser, producent, aktivista, povremeni muzičar i naravno glumac. Dobitnik je Oskara za najboljeg sporednog glumca 2003, za ulogu u filmu Klinta Istvuda „Mistična reka“, u kojem je glumio istraumatizovanog čoveka koji je bio zlostavljan kao dete. Glumačku karijeru započnje u pozorištu, a uloga koja mu je lansirala karijeru bila je u bejzbolskom filmu „Bul Duram“. Robins je nakon toga s Morganom Frimenom nastupio u čuvenoj zatvorskoj drami „Bekstvo iz Šošenka“ iz 1994. godine.

Oficijelni sajt:

 

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike