U trendu

Logan (video)

Žanr: akcija, drama, naučna fantastika
Trajanje: 134 min

Glavne uloge: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen
Scenario: Džejms Mengold (James Mangold), Scott Frank, Michael Green, John Romita Sr., Roy Thomas, Len Wein, Herb Trimpe, Craig Kyle, Christopher Yost
Režija: Džejms Mengold (James Mangold)

SINOPSIS

U bliskoj budućnosti, Logan već umoran i iznuren, skrivajući se od sveta na meksičkoj granici, štiti i brine se o bolesnom Profesoru X. Ali, Loganovi pokušaji da se sakrije od sveta i svoje prošlosti padaju u vodu kad se pojavi mladi mutant Lora Kini (X-23), progonjen od strane mračnih sila. Ali ko je Lora i šta mi znamo o ovom mutantu?

Lora Kini, kreirana od strane Krejga Kajla pre nego što se pojavila u strip serijalu, debitovala je u televizijskoj seriji X-men: Evolucija. Ona je mutant koji je nastao od Vulverinovog genetskog materijala. Ukupno je bilo dvadeset i dva neuspešna pokušaja da se od Vulverinovog DNK napravi ultimativni mutant kao savršeno oružje.

Dvadeset i treći eksperiment (X-23) je devojčica, rođena od surogat majke naučnice, odmalena učena da bude vojnik. Njeni tvorci, nestrpljivi u čekanju da njeni mutantski geni prorade sami od sebe, počinju da je podležu bombardovanju radioaktivnim zracima kako bi ubrzali njenu mutaciju. Stvaraju joj se kandže na rukama i nogama koje bivaju prelivene adamantijumom. Lora, nedugo zatim beži iz laboratirije ubijajući sve što joj se nalazi na putu, čak i svoju majku koja joj na samrti otkriva njeno pravo ime i sve što je vezano za nju i upućuje je na Profesora X i Vulverina. X-23 nakon toga počinje potragu za Loganom (Vulverinom), jedinom osobom za koju zna, i zbog koje je nastala.

O FILMU

„Tokom odjavne špice, Hju me je uhvatio za ruku i bio sam gotov. Počeo sam da plačem i jecam. Tog trenutka sam shvatio da nije mogao da postoji bolji i lepši način da kažem ‘Au revoir, goodbye, adios'“. (Patrik Stjuart na premijeri filma Logan: Vulverin u Berlinu)

Scenarista i reditelj sa vizijom, Džejms Mengold, donosi nam konačno poglavlje filmske sage o jednom od najvećih strip heroja do sada – Vulverinu. Hju Džekmen reprizira svoju legendarnu ulogu u poslednjoj, sirovoj i dramatičnoj priči o žrtvovanju i iskupljenju u filmu „Logan“.

Prvi put svoju energiju mutanta Hju je pokazao u ulozi Vulverina davne 2000. godine, u filmu koji je pokrenuo savremene blokbastere rađene po stripovima X-men. Ali, ovogaj puta sa Loganom, Džekmen ima priliku da pokaže nešto zaista specijalno, dajući omaž svom dugogodišnjem alter egu na ekranima. „Želeli smo nešto što će biti drugačije, novo i na kraju nešto veoma ljudski, jer čini mi se da se snaga X-mena i Vulverina više ogleda u njihovoj humanosti, nego u moći. Istražujući ovaj lik poslednji put, želeo sam da dođem do njegovog srca i vidim ko je on zaista, više nego što sam bio fokusiran na kandže“, izjavio je Džekmen.

Iako superherojski aspekt i mutantske sile nisu u centru pažnje, koliko su bili u svim ostalim filmovima, smisao ljudi, pojedinaca, odnosa, jači je u Loganu nego u drugim filmovima. Mengold, koji je uradio scenario za Logana, zajedno sa Skotom Frankom i Majklom Grinom želeo je da kreira komad koji se fokusira na Logana, Profesora i Lori: „Ovo je pre svega film o porodici, lojalnosti i ljubavi. Film koji nudi svoj najautentičniji, nefiltrirani portret Vulverina do sada.“

Patrik Stujart i Hju Džekmen zajedno su ušli u franšizu X-men i zajedno će iz nje izaći. Nakon 17 godina zajedničkog rada, ovim filmom oba glumca su se oprostila od svojih uloga „Postojao je trenutak kada sam se pomirio sa činjenicom da je ovo moja poslednja uloga te vrste“, kaže Džekmen. „Volim ovaj lik, on je neverovatan za mene. Lagao bih kada bih rekao mi nije krivo što ostavljam sve. Svaki dan, svaka scena je bila neka vrsta borbe da se izvuče najbolje iz tog lika, najbolje iz mene“, zaključio je Džekmen.

Oficijelni sajt:

Logan (2017)
Premijera: 2. mart 2017. godine

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike