Lorens u svakom slučaju

Žanr: drama, romansa
Trajanje: 168 min.
Nagrade: Toronto 2012 – najbolji kanadski film
Jezik: francuski, engleski

Glavne uloge: Melvil Pupo (Melvil Poupaud), Suzan Klement (Suzanne Clement), Natali Baje (Nathalie Baye), Monia Čokri (Monia Chokri), Iv Žak (Yves Jacques)
Scenario: Gzavije Dolan (Xavier Dolan)
Režija: Gzavije Dolan (Xavier Dolan)

SINOPSIS
Lorens, mladi nastavnik i pisac čija će knjiga uskoro biti objavljena, uživa u vezi punoj ljubavi i razumevanja sa svojim verenicom Fred. Na svoj 30. rođendan on priznaje Fred da želi da postane žena, tražeći od nje da ga podrži u nameri da promeni pol. Fred je suviše povređena, i njih dvoje raskidaju vezu. Oboje se trude da izgrade novi život, ne misleći na prošlost. Pet godina kasnije, Lorens šalje Fred primerak svoje prve knjige poezije.
O FILMU
Premijerno prikazana na 18. festivalu autorskog filma, priča o ljubavi i seksualnosti, snimljena u jarkim bojama.
"Lorens u svakom slučaju" je treći film reditelja iz Montreala, Gzavijea Dolana. I ovaj put popularni reditelj na specifičan način govori o ljubavi i seksualnosti, a pomažu mu ostvarenja snimljena u jarkim bojama, koju vode hrabre glumačke kreacije.
Za ovaj film Dolan je nagrađen priznanjem "Queer Palm" na filmskom festivalu u Kanu 2012. godine, a glumica Suzan Klement, koja igra ulogu Freda, nagrađena je priznanjem za najbolju glumicu u selekciji "Izvestan pogled".
O REŽISERU
Gzavije Dolan (reditelj)
Kanadski glumac i reditelj privukao je međunarodnu pažnju poluautobiografskim filmom "Ubio sam majku" (2009). Njegov drugi film, "Izmišljene ljubavi" (2010), finansiran je iz privatnih prihoda. Ostvarenja Gzavijea Dolana osvojila su skoro 30 nagrada na festivalima širom sveta.
Oficijelni sajt

Premijera: 10. januara 2013. godine u Dvorani kulturnog centra Beograda

Jedan komentar

Ostavite komentar

Oznake