najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Loše komšije 2 (video)

Žanr: komedija
Trajanje: 92 min

Glavne uloge: Set Rogen (Seth Rogen), Rouz Bern (Rose Byrne), Zek Efron (Zac Efron), Kloi Grac-Morec (Chloe Grace Moretz)
Scenario: Set Rogen (Seth Rogen), Nikolas Stoler (Nicholas Stoller), Evan Goldberg, Andrew Jay Cohen, Brendan O’Brien
Režija: Nikolas Stoler (Nicholas Stoller)

SINOPSIS

Mek (Rogen) i Keli Radner (Bern) treba da dobiju drugo dete i spremni su da naprave konačni prelaz ka zrelom životu: da se presele u predgrađe. Ali taman kad su pomislili da su povratili komšiluk u svoje ruke i da je bezbedno da prodaju kuću, shvataju da se do njih doselilo sestrinstvo, koje je još luđe od Tedija (Efron) i njegovog bratstva.

Pošto im je dosadio seksistički i restriktivni školski sistem, neuobičajene devojke iz Kapa Nu odlučile su da otvore kuću u kojoj će moći da rade šta god požele. Kad Šelbi (Morec) i njene sestre, Bet (Kirsi Klemons) i Nora (Bini Feldstin), pronađu savršeno mesto nedaleko od kampusa, neće dozvoliti da ih činjenica da se nalazi u mirnoj ulici spreči da prave neponovljive žurke kakve su pravili i momci.

Primorani da se obrate za pomoć jedinom bivšem komšiji koji ima umeće da sredi nove komšinice, Radnerovi će, uz pomoć najboljih prijatelja Džimija i Pole, dovesti harizmatičnog Tedija kao svoje tajno oružje. Ako on uspe da se infiltrira u sestrinstvo i svojim šarmom probije kroz njega, onda će tridesetogodišnjaci rasturiti dom sestrinstva Kapa. Ali ako misle da će njihove komšinice sedeti mirno, onda su ozbiljno potcenili moć mlade genijalnosti i pravog ludila.

O FILMU

Zvezdama iz prvog dela: Setu Rogenu, Zeku Efronu i Rouz Bern, pridružuje se Kloi Grac-Morec u filmu „Loše komšije 2“, nastavku najpopularnije originalne komedije iz 2014. Nikolas Stoler ponovo režira film o tome šta se desi kad se roditeljska volja usmeri protiv bliskosti sestrinstva.

Kad se pojavila 2014. originalna komedija “Loše komšije” oduševila je publiku koja je uživala u urnebesnoj borbi između mladog bračnog para i bratstva koje se doselilo u kuću pored njih. Naravno, posle uspeha kod publike i kritike, reditelj Nikolas Stoler i producenti: Set Rogen, Evan Goldberg i Džejms Viver, počeli su da pričaju o nastavku.

„Mi nismo razmišljali o tome kako da podignemo nastavak na viši nivo; to je ono u čemu svi nastavci podbace. Razmišljali smo o tome kako da ga razvijemo. Nismo hteli da napravimo veću i moćniju verziju prvog dela, hteli smo da istražimo šta je sledeće što se dešava u životima ovih ljudi“, kaže Set Rogen. Nekoliko godina nakon što su porazili bratstvo, Mek i Keli ulaze u novu fazu života. Pošto je druga beba na putu, ovaj par se sprema da se preseli iz univerzitetskog grada u predgrađe i započne potpuno odrasli život.

Mek i Keli suočavaju se sa spoznajom da će njihova predivna ćerkica jednog dana odrasti i postati buntovna tinejdžerka i gledati ih s prezirom. Stoler kaže: „Film govori o užasu i strahu koji svi roditelji osećaju jer misle da nisu dobri roditelji i da će ih jednog dana njihovo dete mrzeti.“ Rogen kaže: „U prvom filmu bavili smo se time da Mek i Keli ne prihvataju ideju o odrastanju i da i dalje žele da luduju i da se ponašaju nezrelo. U ovom delu su prihvatili da su odrasli, ali ne prihvataju da će im deca jednog dana odrasti i da će ih možda zamrzeti.“

Nekadašnjem komšiji Radnerovih, Tediju Sandersu, vreme nije išlo na ruku. Nakon što je izbačen s koledža, Tedi je završio kao prodavac u maloprodaji bez ikakvog cilja i svrhe. Dok njegovi drugari iz bratstva napreduju i na ličnom planu i profesionalno, Tedi postaje svestan činjenice da zaostaje za njima. „Tedi je u delikatnom stanju“, kaže Efron. „On je na ivici prelaska u novu fazu života i doživljava krizu četvrt veka života. Sva njegova braća su napredovala i postigla nešto u životu, a on stagnira i nikako ne napreduje.“

Dok Tedi pokušava da shvati kako da upotrebi svoje specifične (i naizgled beskorisne) veštine, Mek i Keli se spremaju na veliki korak. Oni žele da se presele u predgrađe, a od prodaje stare kuće deli ih samo 30 dana uslovnog perioda u kom novi kupci mogu da se predomisle, i naravno, u tom periodu se do njih doseljava sestrinstvo.

Sestrinstvo služi kao surovi podsetnik na najveći Mekov i Kelin strah: da će ih ćerka jednog dana kad odraste, zamrzeti. „Kad smo počeli da istražujemo kako sestrinstva funkcionišu, bili smo šokirani time koliko je sistem seksistički“, kaže Evan Goldberg. „Iznenadili smo se kad smo saznali da sestrinstva ne smeju u svojim kućama da služe alkohol i organizuju žurke. Set i ja smo iz Kanade i pretpostavili smo da i one prave žurke kao i bratstva. Znali smo da će feministički pristup i tema učiniti film mnogo zanimljivijim.“

Dok jedna kuća očajnički želi da prođe kroz uslovni period, a druga da stvori nasleđe izvan seksističkog sistema, situacija će brzo eskalirati, a Tedi će se naći između dve vatre. Dok taktike devojaka postaju sve okrutnije, naš heroj će biti primoran da odabere Grke i sistem koji je nekad voleo ili da promeni stranu i bori se protiv sestrinstva. Stoler kaže: „Ono što devojke žele da postignu je hrabro i plemenito. I iako su okrutne prema Meku i Keli, na neki način vi navijate za njih da uspeju, jer se bore protiv sistema.“

Oficijelni sajt: Neighbors 2: Sorority Rising (2016)
Premijera: 18. maj 2016. godine

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike