Lovac i ledena kraljica (video)

Žanr: epska akciona avantura
Trajanje: 114 min

Glavne uloge: Kris Hemsvort (Chris Hemsworth), Šarliz Teron (Charlize Theron), Emili Blant (Emily Blunt), Džesika Častejn (Jessica Chastain), Nik Frost (Nick Frost), Sam Claflin, Rob Brydon
Scenario: Evan Spiliotopoulos, Craig Mazin, Evan Daugherty
Režija: Nikolas Trojan (Cedric Nicolas-Troyan)

SINOPSIS

Zla kraljica Ravena (Teron) izdaće svoju dobru sestru Freju (Blant) na neoprostiv način. Time će zalediti Frejino srce za ljubav i osloboditi u njoj ledenu moć za koju nije ni znala da je poseduje. Freja će se povući u kraljevstvo daleko na severu gde će podizati vojsku lovaca koji će biti njeni zaštitnici, a imaće samo jedno pravilo, a to je da se niko od njih ne sme zaljubiti međusobno. Kad rat za dominacijom eskalira između ove dve kraljice, heroj koji će stati između njih biće Frejin najelitniji lovac, Erik (Hemsvort). Uz pomoć ratnice Sare (Častejn) – jedine žene koja mu je zarobila srce – Erik će morati da pomogne Freji da uništi svoju sestru, inače će Ravenino zlo vladati večno.

O FILMU

U epskoj akcionoj avanturi „Lovac i ledena kraljica“ saznaćemo ko će dobiti rat između dobra i zla. Ovo je priča koja je bila pre Snežane u filmu „Lovac i ledena kraljica“. Kris Hemsvort i oskarovka Šarliz Teron vraćaju se svojim ulogama iz „Snežane i lovca“, a pridružuju im se Emili Blant i Džesika Častejn.

„Snežana i lovac“ udahnuli su 2012. novi život u žanr bajki i doneli mračni, epski ton klasičnoj priči. Film u kom su igrale zvezde: Kristin Stjuart, Kris Hemsvort i Šarliz Teron, zaradio je preko 400 miliona dolara na svetskim blagajnama i oduševio publiku širom sveta.

Kad je došlo vreme da se razmatra nastavak ove mračne fantazije, producenti su odlučili da istraže priču koja je spomenuta u prvom delu, o Erikovoj ljubavi iz prošlosti i njenoj tragičnoj smrti. U Hemsvortovim sposobnim rukama, Lovac je postao popularan junak i ideja o dve paralelne priče u ovom novostvorenom univerzumu bila je privlačna za sve učesnike.

„Nismo želeli da ovaj film bude mračan kao prvi“, kaže producent Džo Rot, koji stoji iza bajki „Grdana – Zla vila“ i „Oz – Veliki i moćni“. „Takođe smo želeli da se usmerimo više na ljubavnu priču.“ Scenario govori upravo o tome, o Erikovoj nesrećnoj prvoj i jedinoj pravoj ljubavi, kako su se zbližili i kako su se rastavili. Smeštena u ovaj univerzum, takođe služi kao priča o nastanku Lovca, koji se u prvom delu pojavljuje ne kao misterija, već kao formiran lik.

Nakon što je kraljica Ravena navodno pobeđena, svi žive srećni i zadovoljni u kraljevstvu kojim vlada prava kraljica, Snežana. Ali kad ona protera magično Ogledalce iz svog dvorca i ono nestane, princ Vilijam može da se osloni samo na jednog čoveka da ga pronađe: Erika Lovca. Kad Erik krene da spreči da Ogledalce zapadne u ruke zle sile i otkrije misteriju osobe koja je odgovorna za njegovu krađu, duhovi iz njegove prošlosti će se vratiti i on će se suočiti s najvećom avanturom u svom životu.

Hemsvort objašnjava da ga je priča i privukla da snimi ovaj film. „Mi ne možemo da preživimo bez ljubavi u bilo kom obliku“, kaže on. „Ovaj film postavlja pitanje šta ljubav znači Eriku i šta je on spreman da uradi za nju.“ Glumac smatra da uspeh prvog filma ne leži samo u tome što nam je poznata legenda o Snežani već i u izuzetnoj produkciji koja je pretvorila ovu nežnu devojku iz bajke u moćnu ratnicu koja se bori za ono u šta veruje. „Pošto smo u ovom delu ostali u tom istom svetu, imali smo priliku da razvedrimo ton na mnogo načina. Estetska paleta je bila podignuta.“

U Hemsvortovom Eriku vidimo sposobnog ratnika i čoveka iz šume, nekog ko je lojalan i ispravan, ali nije baš spreman da podeli svoja osećanja sa svetom. „Lovac i ledena kraljica“ istražuje Erikovu prošlost i mi ćemo saznati da je on daleko od usamljenog. Zapravo, on se borio celog života, prvo za Freju, Raveninu sestru.

Dok Ravena proždire duše i koristi crnu magiju da isisa život iz svog plena, njena mlađa sestra Freja je dobra ledena kraljica koja je izgradila svoje zaleđeno kraljevstvo pre više decenija i mirno posmatrala Ravenin uspon do moći. Kad zla kraljica Ravena izda kraljicu Freju na neoprostiv način, očajna Freja će pobeći od kuće i izgraditi kraljevstvo hladno poput njenog srca. Uz armiju lovaca, koje je odvojila od porodica od malih nogu, osigurala je svoju bezbednost i ni ona ni njeni vojnici više nikad neće patiti zbog ljubavi.

Erik je bio jedan od tih dečijih vojnika, uslovljen da veruje u svoju kraljicu i da se bori za nju, ali je bio premlad da shvati bol u Frejinom srcu. Ali kad upozna Saru i kad se zaljube, što je zabranjeno u Frejinom carstvu, brzo će saznati da su neke stvari važnije od moći i vlasti. „Frejina tema je da ljubav ubija“, objašnjava Rot. „Ali uprkos svim njenim upozorenjima, Erik i Sara će se ipak privući. Film počinje da se bavi time kako Erik i Sara da budu zajedno, uprkos činjenici da će Freja učiniti sve da to spreči. U bajkama, ipak, ljubav pobeđuje sve.“

Reditelj kaže da se ovde ne radi samo o spasavanju sveta. „Ovo je film koji pokreću emocije i ovo je ljubavna priča. Mogu da stavim sve monstrume ovog sveta i da imam najbolje kadrove borbi, ali ako me ne ponesu likovi na ekranu i emotivni sadržaj onoga što rade, neću imati za šta da se uhvatim“, kaže Nikolas Trojan.

Oficijelni sajt: The Huntsman: Winter’s War (2016)
Premijera: 20. april 2016. godine u 20 časova; bioskop Cineplexx Ušće Shopping Center

Ostavite komentar