najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mačeta ubija

Žanr: krimi, akcija, triler
Trajanje: 107 min.
Premisa: Uvežban da ubija. Ostavljen da umre. Sada se vratio.

Glavne uloge:Deni Treho (Danny Trejo), Aleksa Vega (Alexa Vega), Mel Gibson (Mel Gibson), Mišel Rodrigez (Michelle Rodriguez), Sofija Vergara (Sofia Vergara), Antonio Banderas (Antonio Banderas), Amber Herd (Amber Heard), Kuba Guding Junior (Cuba Gooding Jr.)
Scenario:Kajl Vord (Kyle Ward), Robert Rodrigez (Robert Rodriguez), Marsel Rodrigez (Marcel Rodriguez)
Režija:Robert Rodrigez (Robert Rodriguez)

SINOPSIS
Deni Treho se vraća kao bivši federalni agent Mačeta, koga predsednik SAD angažuje u misiji koja bi bila nemoguća za svakog smrtnika. On mora da zaustavi ludog revolucionara i ekscentričnog milijardera, trgovca oružjem, koji je skovao plan da proširi rat i anarhiju širom planete.
O FILMU
Reditelj Robert Rodrigez i glumac Deni Treho vraćaju u život ovog nesvakidašnjeg heroja u filmu "Mačeta ubija". Mačeta je potekao od kratkog debija u trejleru koji je Rodrigez uradio za "Grindhouse" 2007. godine u saradnji s Kventinom Tarantinom. "Do ovog karaktera došao sam dok sam radio ‘Desperado’ i rekao sam Deniju za to na setu", priseća se Rodrigez. "Rekao sam mu da će jednog dana igrati Mačetu. Godinama se to kuvalo. U filmu ‘Spy Kids’ odali smo poštovanje ovom filmu misleći da se on nikada neće dogoditi", dodaje reditelj.
Rodrigez je imao priliku da testira Mačetu kada su on i Tarantino diskutovali o idejama za trejler za "Grindhouse". U tom trenutku Rodrigez je izgradio čitavu istoriju karaktera. "Kada smo tragali za idejom za ovaj trejler, Kventin i ja smo odmah pomislili da moramo da uradimo ‘Mačetu’. Imao sam priču koju sam izgradio tokom godina i nju smo iskoristili za trejler. Izgledalo je kao žanrovski film iz 70-ih, 80-ih, ali sa hispano karakterom."
Neverovatni lažni trejler pretočen je u igrani film 2010. godine. Međutim, podsticaj za film "Mačeta ubija" nastao je čak pre nego što je film "Mačeta" stigao u bioskope. Kada je Rodrigez završavao film "Mačeta", pomislio je da filmu nedostaje još nešto. On objašnjava: "Mačeta se odvezao sa Džesikom Albom i to je bio lep kraj. Tada sam odlučio da dodam naslove za dva lažna nastavka, samo da bi publika pomislila da ti nastavci zaista dolaze. Ti naslovi su bili – ‘Mačeta ubija’ i ‘Mačeta ubija ponovo’."
Rodrigez je ostavio publiku da želi više i naslovi na kraju filma "Mačeta" išli su od toga da budu kreativni hir i željno iščekivano obećanje. Kada je video reakciju publike na film "Mačeta", Rodrigez je shvatio da treba da pruži fanovima ono što žele. "Bio sam veoma zadovoljan kako je prvi film prošao. To je verovatno najbolja reakcija koju sam video od publike za neki od mojih filmova. Ne samo u SAD. S tim filmom smo bili na Filmskom festivalu u Veneciji i dobili smo odlične reakcije."
Deni Treho je takođe uživao u uspehu filma "Mačeta" i nadao se da bi ponovo mogao da obuče svoju čuvenu kožnu jaknu. "Deni Treho me je pozvao pitajući kada ćemo napraviti još jedan", kaže Rodrigez. "Bilo gde da je on išao, ljudi su ga zaustavljali i nisu ga više oslovljavali sa Deni, nego sa Mačeta. Čak ga je i njegova majka zvala Mačeta posle prvog filma", dodaje Rodrigez.
Posle mnogo razmišljanja, Rodrigez je doneo odluku da režira "Mačeta ubija". U stvari, "Mačeta ubija" može se posmatrati kao dva nastavka u jednom. Rodrigez objašnjava: "Nismo imali plan da napravimo dva nastavka, ali prvi film je izgradio publiku, kao i anticipaciju za drugim delom. Odlučili smo da idemo napred i snimimo ‘Mačeta ubija’ kako bismo pružili publici ukus drugog i trećeg dela, sve u jednom."
Ipak, Rodrigez se uzdržavao od ideje da snimi nastavak filma sve dok nije imao nešto potpuno novo u seriji. Proširio je legendu o Mačeti na vrlo hrabar način. "Odlučio sam da napravim nešto mnogo veće s njim i s više avanture", kaže reditelj. "Prvi film je bio poput ‘Prva krv’ (First Blood), a ovo je trebalo da bude ‘Rambo: Prva krv 2 deo’. To je trebalo da bude Mačeta koga angažuje predsednik SAD za u misiju koju oni ne mogu da reše. Želeo sam da se oseća kao da smo otišli mnogo dalje u drugom delu."
Posle 40 strana scenarija s bratom i dugogodišnjim saradnikom Marselom, Rodrigez je pozvao pisca Kajla Vorda da izbrusi scenario filma "Mačeta ubija". "Sećam se, kada smo prvi put sedeli, on je bio prepun ideja", priseća se Vord. "On je izuzetno talentovan i bilo je neverovatno zabavno učestvovati u tom procesu."
"Mačeta ubija" je prvi film u karijeri Čarlija Šina u kome je potpisan pod svojim pravim imenom – Karlos Estevez. Ovo je prvi put da Mel Gibson igra negativca. Saradnja Roberta Rodrigeza i Denija Treha je jedanaesta po redu. "Mačeta ubija" je prvi film Lejdi Gage. Film je snimljen za 29 dana. Mel Gibson je završio snimanje u roku od nedelju dana.
O REŽISERU
Robert Rodrigez (režiser)
Dok je studirao na Univerzitetu u Ostinu 1991, napisao je scenario za svoj prvi igrani film dok je učestvovao u jednom kliničkom eksperimentu. Novac koji je dobio za to uložio je u film. Planirao je da povrati novac prodajući prava za kućni video meksičkom tržištu. Film "Marijači" (El Mariachi) osvojio je nagradu publike na festivalu Sandens i postao film sa najmanjim budžetom ikada snimljen u velikom studiju. O ovom iskustvu Rodrigez je pisao u "Rebel Without Crew", svojevrsnom vodiču za nezavisne filmske stvaraoce.
Rodrigez je napisao, režirao i producirao niz uspešnih filmova uključujući "Desperado", "From Dusk ‘Til Dawn", "The Faculty", "The Spy Kids", "One Upon a Time in Mexico", "Frank Miller’s Sin City", "The Adventures of Sharboy, Lavagirl 3D", "Grindhouse", "Machete".
Tokom 2000. osnovao je "Troublemaker" studio u Ostinu, produkciju baziranu u Teksasu. Studio uključuje svetski poznatu kuću za vizuelne efekte, muzičku i izdavačku produkciju, čineći Ostin živim filmskim središtem. Tokom 2010. pokrenuo je "Quick Draw Production", razvojnu produkcionu kompaniju koja mu je omogućila razvoj i produciranje vlastitih medijskih projekata na filmu, televiziji, igricama i interaktivnim platforama i pažljivo kontrolisanje kreativnih procesa.
Završava "Sin City 2: A Dame To Kill For". U januaru 2014. pustiće u rad EL REY mrežu, svoj kablovski kanal koji će se fokusirati na akcioni i uzbudljiv sadržaj hispano producenata, poznatih i javnih ličnosti. Živi u Ostinu u Teksasu.
Oficijelni sajt

Premijera: 24. oktobar 2013. godine

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar