U trendu

Mali diktator

Žanr: Komedija
Trajanje: 95 min

Kada priroda pozove – ne biraš ni vreme, ni mesto.

Glavne uloge:Adam Sandler („Wedding Singer“), Joey Lauren Adams („Chasing Amy“), Steve Buscemi, Jon Stewart, Cole Sprouse, Rob Schneider
Scenario:Steve Franks, Tim Herlihy
Izvršni producent i scenarista:Adam Sandler
Producenti:Joseph M. Caracciolo, Robert Simonds
Režija:Dennis Dugan („Chicago Hope“)

SINOPSIS

Soni Kovaks (Adam Sandler) je momak koji ne prihvata obaveze. Njegovi prijatelji već odavno rade, planiraju brak, porodicu. On shvata da ne može tako večno da živi, i ukoliko ne preduzme NEŠTO, izgubiće čak i devojku.

Sticajem okolnosti, prihvata usvajanje petogodišnjeg dečaka. U tom trenutku, to je bila odlična ideja: ubediće sve, pre svega devojku i oca, da je sposoban da se nosi sa svim odgovornostima koje nosi život.

Mnoge stvari će ipak, krenuti mimo njegovih očekivanja. Vaspitanje i briga oko deteta, biće teže nego što je mislio, a i reakcija njegovih najbližih, neće biti očekivana.

Situacija se nepotrebno iskomplikovala, a sav teret je na Sonijevim leđima. Bezrezervnu podršku ima u svojim neobičnim prijateljima: staroj pijanici, simpatičnom beskućniku, raznosaču pica, cimeru sa koledža. Svi oni, uz pomoć lepe i pametne pravnice, pomažu mu da prevaziđe neprilike.

O FILMU

„Big Daddy“ je film o momku koji u specifičom trenutku svog života, dobija dečaka na čuvanje. Sasvim iznenada, svoj momački život zamenio je obavezama. Promene u njegovom životu bile su neizbežne.

Producent Sid Ganis, otac četvoro dece, uveren je da je odnos dece i roditelja univerzalan. To je jedan od mnogih razloga zašto je želeo ovaj projekat, koji je ujedno bio i debi za njegovu producentsku kuću: „Predpostavljao sam da to niko bolje ne bi uradio od Adama Sendlera. Njegov dugogodišnji prijatelj Tim Herlihy koji je sarađivao sa njim na „Waterboy“, „Happy Gilmore“, „Billy Madison, „Wedding Singer“, upotpunio je scenario šaljivim dijalozima i koncept zabavnog filma učinio još dinamičnijim“.

ADAM SANDLER: „Sve ono što Soni Kovaks uči malog Džulijana, slično je onom što je moj otac radio samnom. Na primer, kada Džulijan odbija da se kupa i uči, Soni se maskira u njegovog omiljenog lutka Skuba Stiva, pojavljuje se ispred vrata, i moli ga da posluša savete starijeg, jer samo tako će postati pametan, veliki i jak. Moj otac bi sve učinio da se dete dobro oseća, slično smo ponovili i u filmu“.

DENNIS DUGAN: „Soni Kovaks je nekonvencionalan tip. Poseduje jednostavnu životnu filosofiju, pokušava da taj stav prenese i na dete. Odnos sa njegovim ocem bio je komplikovan, previše je od njega traženo, i sada, kao zreo muškarac shvata suštinu, i želi da situaciju u kojoj se nalazi pozitivno promeni“.

U filmovima „Billy Madison“, „Waterboy“, Adam Sandler, shodno svom izgledu, ima ulogu adolescenta. U filmu „Big Daddy“, on pokazuje veću glumačku zrelost: „To je jednostavno činjenica. Imam tridesetidve godine. Priča iz filma može lako da se projektuje u moj život. Uloga staratelja u meni otkriva očinski instinkt. Glumac sam, igram različite uloge, ova se samo prirodno složila sa mojom trenutnom situacijom“.

Usvajanje deteta menja sve u Sonijevom životu. U početku to izgleda kao zabava, da bi se tok druženja pretvorio u ozbiljan, odgovoran rad. Sonijev odnos sa ocem je u raskoraku, veza sa devojkom u kritičnoj situaciji. Život bez odgovornosti, postaje komplikovan. Na sve to, on reaguje usvajanjem deteta. Želi da pokaže da je spreman za promene. Producenti su želeli režisera koji je strpljiv, ima iskustva sa decom, ume kombinuje tužne i smešne momente, koji ima osećaj za romantično i komično.

DENNIS DUGAN – režiser

Poznat po svojim TV dramama i serijama „Nypd Blue“ i „Chicago Hope“. Režirao je hit komediju „Happy Gilmore“. Imao je iskustva i kao glumac u „Parenthood“, „Howling“.

U pomenutom „Happy Gilmore“, je radio sa Adam Sandlerom: „Zaista se lepo osećam dok radimo zajedno. Atmosfera je prisna, i čini mi se, da me u pola noći pozove da dramaturški obradimo telefonski imenik, pristao bih bez oklevanja“.

Adam Sandler: „On je odličan režiser, izuzetan čovek. U radu nas ohrabruje, npr. kada pokušavamo da scenu učinimo smešnom, on nas podržava sve dok ima smisla. Opušta glumca svojom spontanošću, što je izuzetno važno“.

Kao glumac imao je uloge u serijama „Hill Street Blues“, „Hooperman“.

ADAM SANDLER – glumac, izvršni producent, scenarista

Početak njegove karijere vezan je za šou „Saturday Night Live“. Pisao je punih pet sezona. Kao glumac, imao je epizode u „Cosby Show-u“, i u filmu „Coneheads“, početkom devedesetih. Saradnju koju je započeo sa Tim Herlihy-em, u „Saturday Night Live“, nastavio je u hit komedijama „Happy Gilmore“, „Billy Madison“.

Izuzetan šarm, smisao za humor koji poseduje, čine ga kompletnim umetnikom. Glavne uloge u „Wedding Singer“, „Waterboy“, donele su mu slavu i veliki novčani prihod.

JOEY LAUREN ADAMS – glumica

Nominovana je za Zlatni Globus, za glavnu žensku ulogu u filmu „Chasing Amy“ Kevina Smita. Uskoro ćemo je videti u novom filmu Širli Meklejn „Bruno“.

COLE i DYLAN SPROUSE – glumci

Šestogodišnji blizanci, učestvovali su u filmu kao Džulijan. Pre „Big Daddy-a“, učestvovali su u dečjim TV serijama producentske kuće ABC.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike