U trendu

Mamurni kumovi (video)

Foto: 2i Film

Žanr: komedija
Trajanje: 92 min

Glavne uloge:
Dacre Montgomery, Kris Maršal (Kris Marshall), Havijer Semjuel (Xavier Samuel)
Scenario:
Din Krejg (Dean Craig)
Režija:
Mark Lamprel (Mark Lamprell)

SINOPSIS

Prilikom prisilnog sletanja aviona četiri druga su se našla usred australijske pustinje, kada usled pijanstva Luk, jedan od kumova, nakon venčanja pada sa litice. Naši momci Dejvid, Tom i Graham nalaze se u zastrašujućoj situaciji, u kojoj prepuni bola, tuge i krivice moraju da prenesu Lukovo telo na vreme za sahranu nazad u London. Uz sve muke, pritisak na njih vrši Lukov rođak Henri, koji im preti da će platiti i psihički i fizički ukoliko ne isporuče na vreme Lukovo telo.

O FILMU

Riskantna, ambiciozna komedija, klasična farsa posvećena prijateljstvu koje se razvija prilikom putovanja. Radnja pripada dugogodišnjoj tradiciji filmova o dobrim drugovima, od filmova o Stanliju i Oliju do serijala „Mamurluk“.

Komediju „Mamurni kumovi“ režirao je Mark Lamprel, reditelj izuzetnog senzibiliteta, a jedan od najsmešnijih scenarija potpisuje Din Krejg. Sjajnu glumačku ekipu predvode Havijer Semjuel („Sumrak“), Kris Maršal („U stvari ljubav“, „Smrt na sahrani“) i Kevin Bišop („Super zabavna sahrana“).

U priči o moći prijateljstva, tri nedostojna, ali ponekad šarmantna i sebična prijatelja Dejvid, Tom i Graham moraju da prenesu kovčeg svog prijatelja nazad u London nakon što su se usred prisilnog sletanja aviona našli usred australijske pustinje.

Ovo je priča o tri manjkava, katkad šarmantna, a katkad i samoživa momka koje spaja uzajamna vezanost i koje motiviše zajednički cilj vraćanja tela poginulog prijatelja. Kako bi ispunili taj cilj, primorani su da proputuju Australiju putem punim izazova i prepreka. Pri tom ih sebične potrebe i žudnje često izvedu na stranputicu, a kad god do toga dođe, obično nastane haos. Ali postaće nam simpatični i zavolećemo ih kada počnu da sarađuju, paze i brinu jedan o drugom. Tek tada uspeju da napreduju i na kraju postignu uspeh.

Privlačnost ove priče leži u podsećanju na snagu čvrstog prijateljstva. Kada tri različite duše počnu da deluju kao jedinstvena prijateljska družina, mogu se postići čuda. To je velika poruka u svakom razdoblju, ali naročito u našem dobu, kada se individualizam i sebični interesi izdižu iznad svega. A kada se poruka upakuje u smešne peripetije koje izazivaju mnogo smeha, onda ju je pravo zadovoljstvo kako poslati, tako i primiti.

Oficijelni sajt: A Few Less Men (2017)

Premijera: 27. jul 2017. godine

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar