najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Matorani 2

Žanr: komedija
Trajanje: 101 min.

Glavne uloge: Adam Sendler (Adam Sandler), Kevin Džems (Kevin James), Kris Rok (Chris Rock), Dejvid Spejd (David Spade), Selma Hajek (Salma Hayek), Maja Rudolf (Maya Rudolph), Marija Belo (Maria Bello), Stiv Bušemi (Steve Buscemi)
Scenario: Fred Volf (Fred Wolf), Adam Sendler (Adam Sandler)
Režija: Denis Dugan (Dennis Dugan)

SINOPSIS
"Matorani 2" nastavak je čuvene komedije i velikog bioskopskog hita iz 2010. godine. Poznata ekipa, predvođena Adamom Sendlerom, vraća se željna još jedne letnje avanture. Leni vraća svoju porodicu u mali grad gde su on i njegovi prijatelji odrasli. Ovoga puta matorani će od svoje dece učiti lekcije o odrastanju. A to će biti na najčudniji dan, pun iznenađenja, poslednji dan škole!
O FILMU
Vratili su se! Adam Sendler, Kevin Džejms, Kris Rok i Dejvid Spejd ponovo su se okupili na severnoj obali Masačusetsa, gde su snimali i prvi film "Matorani". I drugi deo urnebesne komedije završen je pod rediteljskom palicom Denisa Dugana. O liku Lenija Federa, koga tumači Adam Sendler, reditelj kaže: "Leni je napustio posao holivudskog agenta. Sa svojom porodicom seli se u rodni grad. On želi da mu deca odrastaju u normalnijem okruženju nego što je ono u Holivudu". Njegova žena Roksana, koju i ovaj put igra Selma Hajek, glavni je ženski lik u filmu. Ona kaže: "Bila sam presrećna što se snima drugi deo i što ću ponovo biti u ekipi ovih predivnih glumaca i komičara. Ostali smo u kontaktu od prošlog puta i volim da radim s njima, toliko su dobri. Pogotovo sam u kontaktu sa ženskim delom ekipe. Marija Belo je odlična i žestoko je prikazala ulogu, a Maja Rudolf je jedna od najboljih komičarki u Americi".
Matorani su prijatelji iz detinjstva. Jedan od njih je Erik (Kevin Džems): "Priča filma okrenuta je ka odraslim ljudima koji još uvek žive svoje dvadesete, ali se susreću sa situacijama koje nikada nisu doživeli kao mladi." O svom liku Džems kaže: "On je od onih koji nikada nisu skočili s litice. Leni i ostatak ekipe ne daju mi mira zbog toga. Ali kada se nađem pred samim izazovom, dobijam šansu da pobedim strah iz mladosti." Glumica Marija Belo kaže da je rad s Adamom Sendlerom neponovljivo iskustvo: "Imate potpunu slobodu. Reditelj i ostatak ekipe očekuju od vas improvizaciju i da dajte predloge. Ne znači da će sve biti prihvaćeno, i to je u redu, ali izabrani kadar je onaj koji ih je nasmejao do suza. Kada su me pozvali, znala sam šta me očekuje. Povratak u letnji kamp. Adam Sendler i ostali učinili su atmosferu fantastičnom i baš sam bila zadovoljna gotovom produkcijom."
Pored odraslih i popularnih glumaca, na setu su dominirali i mladi talenti, kojima tek predstoji glumačka karijera. Reditelj kaže: "Kada smo pre četiri godine radili kasting za ove mlade glumce, oni su bili deca s kojom su bili i roditelji na setu. Danas su to popularni glumci, uspešni u svom radu." Scenograf Eron Ozborn ističe da je zabavno raditi s Adamom Sendlerom: "Pravo je zadovoljstvo raditi s njim, potpuno sarađuje i razmatra i koristi sve što mu predložite". Deo glumačke ekipe bio je i bivši američki profesionalni košarkaš Šakil O’Nil. "Poznavati Adama i raditi s njim divno je iskustvo", rekla je bivša NBA legenda, koja tumači lik policajca Fluzoa. "U prvim scenama bio sam jako nervozan i morao sam da prebacim sebe u košarkaški fazon. Gledao sam glumce i zamišljao sam da su to Džordan, Medžik Džonson i Lari Bird. Uradio sam šta sam uradio, nadam se da će svi uživati u filmu", kaže O’Nil.
O REŽISERU
Denis Dugan (reditelj)
Američki glumac, televizijski i filmski reditelj. Njegov rad obeležen je saradnjom sa Adamom Sendlerom u komedijama "Čak i Leri brak po meri", "Ne kači se za Zohanom", "Matorani".
O GLUMCIMA
Adam Sendler (Leni)
Američki glumac poznat je po brojnim komedijama. Glumačku karijeru započeo je sredinom osamdesetih godina prošlog veka, a danas se bavi muzikom, piše scenarije, a oprobao se i kao filmski producent. Najzapaženije uloge ostvario je u filmovima "Ne kači se sa Zohanom", "Svadbeni pevač", "Čak i Leri brak po meri", "Klik", "Gospodin Dids", "Pedeset prvih ljudi", "Matorani", "Moja nazovižena" i drugi.
Selma Hajek (Roksana)
Meksička glumica doživela je svetsku slavu ulogom u filmu "Desperado". Igrala je i u filmovima "Od sumraka do svitanja", "Dogma", "Divlji, divlji zapad" i drugim. Potvrdu glumačkog talenta dobila je nominacijom za najprestižniju nagradu, Oskar, u kategoriji za glavnu žensku ulogu za interpretaciju Fride Kalo u istoimenom filmu.
Oficijelni sajt

Premijera: 29. avgust 2013. godine

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.