Mesi

Žanr: dokumentarni
Trajanje: 93 min.
Zemlja prodikcije: Španija

Glavne uloge: Viktor Alkaraz (Victor Alcaraz), Julija Azar (Julia Azar), Marc Balauger
Scenario: Horhe Valdano (Jorge Valdano)
Režija: Aleks de la Iglesija (Alex de la Iglesia)

SINOPSIS

Španski reditelj Aleks de la Iglesija donosi priču o Mesijevom detinjstvu, poređenju sa Maradonom i o tome kako je teško zadobiti fanove reprezentacije.

Sniman u Španiji i Argentini, film prikazuje školske dane mladog Mesija, njegov prvi klub, ogromnu slavu i uspeh koji stiče sa fudbalskim klubom “Barselona”.

Pored glumaca koji igraju mladog Mesija, tu su i priče njegovih kolega i brojni intervjui sa trenerima, prijateljima i nastavnicima koji na ličan način prikazuju uspešnog fudbalera.

Film prikazuje Mesijevu odlučnost, rad i upornost uprkos problemu sa rastom. Ovo je jedno uzbudljivo putovanje malog dečaka ka vrhu i ostvarenju želje da postane jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

O FILMU

Film o životu i karijeri četvorostrukog osvajača Zlatne lopte i prve zvezde Barselone Lionelu Mesiju. Film ,,Messi” režirao je  čuveni španski reditelj Aleks de la Iglesia, koji je inače poznatiji po modernim horor filmovima i filmovima fantastike: ,,Ako ga poredimo sa Kristijanom Ronaldom, koji je šarmantan, zgodan momak i koji uživa u svoj svojoj slavi i glamuroznom životu zvezde, videćemo jednog potpuno različitog čoveka. Mesi nije takav. Jedino što on želi je da igra fudbal i to je jezik kojim on govori. A upravo je to ono što me je motivisalo i zbog čega sam želeo da napravim film o njemu.” Scenario za film ,,Mesi”napisao je Horhe Valdano, legenda Real Madrida i osvajač Mundijala sa Argentinom.

Lionel Mesi – stidljiv dečko iz siromašnog grada Rosaria,  zahvaljujući svojoj baki, kojoj šalje poljupce na nebu nakon svakog gola, dobio je podršku da prati svoj san do kraja. Uprkos lečenju hormonima rasta, kako bi dostigao normalnu visinu, Mesi je postao najveći od svih – ali je ostao i dalje skroman i povučen. Te njegove osobine mogu se uzeti kao objašnjenje njegove ogromne popularnosti.

U priči o životu neverovatnog Argentinca, i njegovom putu od rodnog Rosarija do vrha svetskog fudbala, govore Johan Krojf, Andres Inijesta, Havijer Masćerano. Od kada je film završen, Mesi je oborio još nekolicinu rekorda.

Oficijelni sajt:

 

Ostavite komentar

Oznake