najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Moja velika noć (video)

Žanr: komedija
Trajanje: 100 min
Zemlja porekla: Špaija, 2015

Glavne uloge: Rafael, Mario Kasas (Mario Kasas), Pepon Nieto, Blanka Suarez, Karlos Areses
Scenario: Jorge Guerricaechevarria, Aleks de la Iglesia (Alex de la Iglesia)
Režija: Aleks de la Iglesia (Alex de la Iglesia)

SINOPSIS

Sigurno vam se nekada, dok ste gledali omiljenu TV emisiju, učinilo da je posao statiste u publici primamljiv koliko i zanimljiv uzme li se u obzir „laka i brza zarada“. Ova urnebesna komedija otkriva nam svet iza kamere, kojim vladaju uobražene zvezde i nesnosni producenti, kao i to da hleb statista ima sedam kora. Hose učestvuje na snimanju novogodišnjeg šou-programa. Usred avgusta. Sa grupom statista provešće nedelju dana zatvoren u studiju, gde će, okupan u znoju, proslavljati lažni doček 2016.

Po stotinu puta iznova, sve dok nadobudni režiser ne bude zadovoljen njihovim aplauzima. Ni zvezde šoua nisu oduševljene. Večiti rivali, pevači Alfonso i Adan, sabotiraju jedan drugog zarad najgledanijeg nastupa. Voditelji se, takođe, ne podnose i utrkuju se kako bi stekli poverenje producenta, koji očajnički pokušava da spreči zatvaranje televizije. I dok se smeju i aplaudiraju besmislenim nastupima, statisti šize od muke, a naš junak Hose zaljubljuje se u koleginicu Palomu. Može li dobar čovek da preživi ovu „šljokičavu“ farsu koja odslikava pravi život?

O REŽISERU

Aleks de la Iglesia (reditelj)

Nazivaju ga kraljem moderne španske crne komedije. Rođen je 1965. godine u Bilbau, Aleks de la Iglesia je završio filozofiju, a od rane mladosti se bavio i crtanjem stripova. Takođe je krajem osamdesetih u rodnom gradu otvorio jedan od prvih „Role-play“ klubova u Španiji. Kombinacija ovih delatnosti stopila se u njegov autentičan pristup pravljenju filmova.

Debitovao je 1993. sa „Akcijom mutanata“, a već drugo ostvarenje „Dan zveri“ izbacilo ga je među vodeće španske režisere. Posle uspešnog izleta u SAD s kultnim ostvarenjem „Perdita Durango“, vratio se humoru i usavršio sopstveni šablon za pravljenje crne komedije. Početak filma obično prikazuje „velike“ životne probleme glavnih junaka, koji se do kraja banalizuju usled apokaliptičnog razvoja događaja s ogromnom količinom nasilja, krvi i „umiranja od smeha“. Ovdašnja publika gledala je i „Grešnu zajednicu“ (2000), „Poslednji cirkus“ (2010), „Kako sreća hoće“ (2011), „Veštičarke i bičarke“ (2013) i i dokumentarac o fudbalskoj zvezdi „Mesi“ (2015). U omnibusu „Razgovori sa bogovima“, prikazanom na prošlogodišnjem FEST-u, učestvovao je s kratkim filmom „Ispovest“.

Oficijelni sajt: Mi gran noche (2015)
Premijera: 7. april 2016. godine

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike