Mustang (video)

Žanr: drama
Trajanje: 97 min
Zemlja porekla: Turska, 2015

Glavne uloge: Gunes Sensoy, Doga Zeynep Doguslu, Tugba Sunguroglu
Scenario: Deniz Gamze Erguveno (Deniz Gamze Erguven), Alice Winocour
Režija: Deniz Gamze Erguveno (Deniz Gamze Erguven)
SINOPSIS

Savremena drama o pet tinejdžerki koje žive u udaljenom selu na obali severne Turske. Lale i njene sestre vraćaju se kući iz škole i, u susret letnjem raspustu, igraju se sa dečacima u moru. Bezazlena igra pokreće skandal koji će imati neočekivane posledice. Porodični dom se postepeno pretvara u zatvor i „mašinu za pravljenje devojaka za udaju”. Pet sestara, kojima je zajednički slobodarski duh, pronalazi način da zaobiđe ograničenja koja su pred njih postavljena.

O FILMU

Film je dobio nominaciju za Oskara za najbolji strani film, kao i nagradu Evropske filmske akademije za najbolji debitantski film. Film je sa velikim uspehom prikazan na festivalu u Kanu 2015, gde je reditelj Deniz Gamze Erguveno svojio dve nagrade.

“Mustang” je savremena drama koja istražuje suprotnosti religije i sekularizma, tradicije i modernizma, kroz priču o pet tinejdžerki koje žive u udaljenom selu u severnoj Turskoj. Lale i njene četiri sestre vraćaju se kući iz škole i bezazleno se igraju sa dečacima. Ali „nemoralnost” njihove igre pokreće skandal koji će imati neočekivane posledice.

Oficijelni sajt: Mustang (2015)

Premijera: februar 2016. godine

Ostavite komentar